fredag 4 juli 2008

Det finns olika metoder att protestera...

I går var det party mot FRA-lagen, lite här och lite där. Uttrycken mot den här lagen ter sig på olika sätt. Jag tror att festa kan vara ett sätt att medvetandegöra frågan hos dem som festade. Det kanske inte imponerar på statsministern och hans kolleger i regeringen. Men om det ökar kunskapen om frågan hos dem som deltog i festligheterna så är det bra. Att fylla på med fakta och fakta och fakta kommer att löna sig i längden. Oavsett om man är på Torget eller sitter bakom sin skärm och skriver. Alla metoder är bra just nu.

Visserligen är både Tolgfors och nu Maud Olofsson helt emot att göra några förändringar medan statsministern själv faktiskt visade ett något större intresse för att kolla lite utanför ramen sedan han i TV fått veta att SÄPO nu skall undersäka vad FRA pysslat med när de samlat och sparat personuppgitfer. Rent av syntes en rynka i pannan på statsministern, han kanske börjat fundera lite över den formella gången för hur man visar sin regeringsduglighet. Det kan till och med vara en bra grej att ändra sig. Sån´t imponerar. Det är inte velighet utan klokskap.

Jag vill inte påstå att människor ljuger, snarare handlar det om att man utgår från det man vet och känner till när man uttalar sig. Sen kanske att man svänger till lite, men jag är helt övertygad om att avsikterna inte är onda men att konsekvenserna av lagen inte var något man greppade innan det blev liv om det hela. Älskare av konspirationsteorier är jag men här tror jag inte att det finns några avsikter, däremot finns det konsekvenser med massavlyssning.

Framförallt för att plötsligt ser någon möjligheten att använda uppgifterna till något annat än de var avsedda för. Det där ser vi hela tiden. Datainspektionens och SÄPOS kontroll av FRAs verksamhet blir spännande om vi nu får veta något.

Men ingen kan väl undgå att känna de starka strömningarna emot den här lagen. En privatperson, Mattias Söderhielm, har till och med anlitat PR-firman Westander för att lobba emot lagen. Här kommer i alla fall tangentbordet att användas...

Blogge tog bilder i Malmö , Expressen sänder TV liksom Aftonbladet, Emma var på plats och berättar. Kolla in allt som skrivs i bloggarna på Knuff


(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg detta på expressen om finland och Fra bland annat.


http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1219016/finska-toppolitiker-rasar-mot-fra-lagen

Konstigt att klagomålen från frankrike och belgien ,norge och danmark inte hörts mera i media ännu?,. Faktum är att hela världen mer eller mindre kritiserar Fra.

Sedan såg jag detta.


Brandattentat mot riksdagen

http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1218502/brandattentat-mot-riksdagen

Bara brand??

Förvånar mig att ingen av ja sägarna fått ett nackskott ännu , eller att mobben inte har omringat politikernas hus.

En sak är säkert.

Sker terrorangrepp nu på landet så lär det vara lite väl uppenbart att den icensatts för att få stöd för lagen.

Som så ofta på andra platser.
Nwo planer med wtc 911 osv osv.

Finns ingen som inte gillar sverige utomlands.

Fast det ändrade Fra och regeringen på snabbt på.

Högförräderi.

Dom skyldiga borde ställas inför rätta & domstol ledd av folket.

jenku sa...

"Finns ingen som inte gillar sverige utomlands.

Fast det ändrade Fra och regeringen på snabbt på."

Hehe, det var väl kanske lite överoptimistiskt. Däremot är det nog så att de flesta utomlands inte _bryr_ sig om Sverige. Sverige är för litet för att vara farligt och för obetydligt för att ge bra PR för terrorister. De sprängde Globen. So what? What's Globen??