söndag 10 augusti 2008

Minamoderatakarameller - varför heter den här bloggen det...

deeped funderar på bloggnamn. Grejen är den att jag aldrig hade tänkt börja blogga överhuvudtaget. Mest för att jag inte tyckte att jag hade något att säga så där publikt. Jag är egentligen ganska privat av mig.

Men online har jag varit sedan tidigt 80-tal och IT-journalistiken försörjde mig ett 10-tal år. Jag for världen runt och hängde med dåtidens IT-bransch. Jag hade till och med en egen tidning - Datakonsulten - ihop med Stefan Karlebo. Så det här med datorer är liksom hemmaplanen.

Sen kom internet och MSN och strategisk affärsutveckling, framtidsscenarios för Posten. Så blev jag rektor för Posthögskolan, hoppade på en startup och drogs ner i träsket när den "nya ekonomin föll" och tänkte nu eller aldrig och satte mig på universitetet och blåläste, gamla människan. Psykologi, pedagogik, IT-Multimedia, juridik, retorik mm. Mycken kunskap och erfarenhet har formaliserats.

Men det är svårt att få jobb när man passerat viss ålder, hur mycket erfarenhet och utbildning man än har och min mellan varven gode vän Joakim (vi har ofta olika åsikter om man säger så, olika världar tror jag) sa att man måste synas på nätet och mig kunde han då rakt inte hitta där. Jag blev förbannad och tänkte att nu djäklar ska jag blogga brallorna av dig, haha. Resten vet ni.

Jag hade tidigare försökt få igång en e-postlista som jag döpte till just ModerataKarameller med mina partikamrater, men jag var den enda som hade lust att debattera så det rann ut i sanden. Därför blev bloggnamnet MinaModerataKarameller naturligt. Fristående med m-sympatier. Djävla bloggnamn brukar Blogge säga och kallar mig mest för Mary. Det har jag märkt att andra också gör, det är OK för mig. Från början kallade jag mig Maxy för att vara lite anonym - men det blev så knepigt. Jag står för det jag säger och skillnaden är inte så stor. (X=Xantippa som är mitt andranamn om någon är intresserad av det).

Självklart så funderade jag en hel del över att gå ut öppet med mina partisympatier, men å andra sidan så är jag redan förtroendevald i min kommun så det är offentligt i alla fall. Vad moderaterna tycker om att jag ibland är emot, som i exempelvis FRA-frågan det vet jag inte. Smällar man får ta. Jag står rak i ryggen för min linje. För det mesta är jag faktiskt för moderat politik. Men jag respekterar andras åsikter och tycker att det är kul debattera lite. Inom oss är vi trots allt alla människor med mer likheter än olikheter.

Min programförklaring finns förvisso i högerspalten men ändå:

MinaModerataKarameller

En karamell kan vara söt, sur, salt, hård, mjuk, seg, färgglad, syrlig, sockerfri, kladdig - ja en karamell är överraskande på många sätt. Och alla tycker inte om alla sorter.

Mina karameller är väldigt mångsidiga, och framför allt vardagsnära. Tanken är inte att vara politisk expert och bjuda på djupa analyser, istället handlar det om vardagstankar kring politiska spörsmål. Jag gillar att ta tankar en meter längre, bortom det som syns direkt. Gärna på tvärsen och så gillar jag att retas lite, med alla och envar ;-).

Egentligen borde kanske den här bloggen heta JAG TYCKER... och det helt osorterat och inte alltid medhållande med partilinjen.

Det bör påpekas att det här är min egen godispåse och att jag inte representerar moderaterna på annat sätt i detta forum än att jag aktivt delar och arbetar för moderaternas värderingar och utgångspunkten är mitt sätt att vara moderat.

Jag hittade deepeds utmaning hos Drottningssylt som just köpt nya skor.
6 kommentarer:

JOCA sa...

Xantippa!!!! Seriöst, vilket häftigt andranamn!!!

Monika Ringborg sa...

Xantippa var argsint ... haha

Mitt bloggnamn Oväsentligheter ... ja, folk blir nyfikna och kanske blir negativt överraskade. Det kom till för att min tidigare blogg på ringborg.nu handlade om att jag ville föra fram det jag ansåg var väsentligt. Men insåg att det var omöjligt. Okey, tänkte jag. Jag börjar skriva oväsentliga saker istället, men upptäckte att det var så jäkla svårt... så ... och nu sitter bloggnamnet.

Kul med bloggnamn och jag undrar ofta varför andra har de bloggnamn de har.

Mary sa...

Xantippa hade en vass tunga...

Monika Ringborg sa...

Mmm, men hon anses också ha varit argsint - hon skällde ofta på sin man för att vara lat och oduglig.

Niclas sa...

Äntligen har vi fått svar på det där X:et! Xantippa! Antar att det inte alltid varit så kul att heta iofs.

Mary sa...

Xantippa var välkänd som både elak och argsint och den enda som kunde täppa till truten på sin make Sokrates, haha.

Jag är dock mycket snäll och fridsam av mig... Tycker min man också ;-) Han är verkligen inte en kuvad typ, det går inte.