fredag 5 september 2008

Blir Newsmill en modern Sourze ?

Var inne en sväng på den nya bloggen Newsmill och gillade det jag såg. Snyggt upplägg (är det Bazooka som har skapat den?). Klart att alla vill vara med där och skriva några rader och få uppmärksamhet. Men att Newsmill skulle dräpa bloggosfären och samla alla under ett tak tror jag inte på. Men jag kan ha fel. Fritt användargenererat material fyller förstås på och intresset ökar när "kändisar" skriver. Visst kan man sakna redigering av alla olika inlägg när det dundrar in i bloggosfären. Men det är samtidigt det som är charmen också.

Däremot skulle jag om jag vore Schlingmann et consortes, i samtliga partier, genast satsa på en sån sajt för alla väljare att komma till tals på. Oavsett de som vill idiotförklara partiledningen eller framföra sin dyrkan skulle devara välkomna. Ingen fråga är oviktig.

Det vore ett verkligt bra sätt att föra dialog i olika frågor och inte som idag föra monolog via en stendöd megafonhemsida. Alla partier har likadana. Man går miste om chansen att få en bra kontakten med sina väljare, vilken säkert kan vara smärtsam ibland, men ack så viktig. Men framförallt kunde man barometer för att se vart vädret är på väg.

Newsmill känns som en kvalitetsprodukt och som en modern Sourze. Ska bli spännande att följa.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jens O sa...

Tja ... Föll inte mig direkt i smaken, när det direkt påminner om den billigare veckopressen, vilket troligen, är den direkta tanken bakom.

Ett passerat, lättsmält tugg altså.

Kraxpelax sa...

Dan Josefsson pratar i nattmössan. Newsmills tillkomnst innebär ju i sig inget som helst avbräck för bloggrörelsen utan utgör i stället ett utmärkt och förstärkande komplement till densamma. Maktspel av Bonniers, jaha? Vem fan ägnar sig inte åt maktspel! Och om nu detta maktspel medför något BRA, vad är då problemet?

Däremot borde den svaga Aftonbladsredaktionen akta sig för att ta in vad strunt som helst.

Dan Josefssons baktanke är att han själv inte vill ha konkurrens från internet, bloggarna i synnerhet, varför han nu försöker utså splittring. Bakslugt och falskt.

Newsmill är en ypperlig innovation som greppar nätets möjligheter och därigenom stärker den reala demokratin. Sidans policy är mycket öppen, artiklar komer in snabbt och det förekommer ingen kommentargarranskning, ett oskick som bara är alltför vanligt bland diverse fegisbloggar, som fått alltför stort inflytande och nu förhoppningsvis gallras ut efter hand på det enda sätt som fungerar: genom fi konkurrens.

Och fri konkurrens är precis vad Dan Josefsson INTE vill ha, för då hamnar han själv i bakgrunden, och se det vill han minsann inte. Med sin "vänstrigt" frifräsiga framtoning försöker han dupera bloggopinionen och stärka sin egen makt. Metoden, är som vanligt att, kasta skit på Bonniers.

Så länge vänstern rör sig på den nivån förtjänar den föga förtroende.

Före övrigt gäller varken höger eller Vänster, utan bara Rätt och Riktigt!