söndag 19 oktober 2008

Erik Josefsson goes (V)

Så blir det sagt. Vår man i Bryssel som är den som håller lådan igång och vill försvara internet till varje pris har gått med i vänsterpartiet. OK, inte mitt val precis. Frihet är inte det första jag tänker på när det gäller det vänstern. Men Eric är en trevlig karl i alla fall.

Jaha, det kanske förklarar hans antipatier mot Gunnar Hökmark, vilket är synd för jag tror att det finns mer bakom kulisserna som vi inte vet ännu och som hänger ihop på ett annat sätt än många av oss tänker just nu. Det finns förmodligen ett vidare perspektiv någonstans. Jag anar mig till en kommunikationsmiss på något sätt och försöker komma åt den.

Denna övervakningsiver som tycks råda äverallt upptar allt för mycket av min tid. Jag tänker på min gamle granne som häromdagen sa: - Ja, vet du jag har två datorer därinne och jag har dragit ur sladden på båda. Kanske är det man ska göra?

4 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Mary,

Du är utmanad...
Följ länken för att förstå:
http://tokmoderaten.blogspot.com/2008/10/terigen-utmanad-av-natahlie.html

Anonym sa...

Mary! Stort tack och en massa belgisk choklad till dig. Den finaste :-)

Om jag haft större öron kanske jag hade uppfattat att Hökmark haft en frihetlig strategi. Men det jag hörde bakom kullisserna tillsammans med vad som finns i öppna källor kan jag inte få att gå ihop med det "vidare perspektiv" som du hoppas ska finnas. Kanske har du en bredare bild (eller så lever du på hoppet ;-).

Vad gäller (v) och frihet skrevs det på ledarplats i Sydsvenskan idag att: "Den moderna konservatismen är en rörelse som liknar vänstern på det viset att den ser samhället som en enhet. Det är därför jag inte är säker på att konservatismen är en högerrörelse"".

Det tyckte jag kändes roligt. Helt klart är att det är svårt att på förhand veta vad som händer när olika partier tar tag i "Internetfrågor". Om Hökmark kommer ut ur garderoben som pirat skulle ingen bli gladare än jag. Jag tycker fortfarande att Svenssons ändringsförslag är svensk internetpolitik. Och om det kniper nån gång i framtiden kommer nog svenskarna i europaparlamentet att stå upp som en man för svensk jämställdhetspolitik också.

Mary X Jensen sa...

Erik - Jag älskar choklad. Tack. Den sorten kände jag inte till dock.

Men som sagt jag lever nog itn epå något hopp utan tror mig höra. Men å andra sidan är det ju så att man hör det man vill höra också, eller hur?

Anonym sa...

Chokladtips jag fått i Bryssel är Marcolini och Mary. Har köpt julklappar på bägge. Dom har helt olika stil, och faktiskt smak. Det är nåt med grundreceptet.

Vad gäller hörseln har jag faktiskt en lätt bullerskada på vänster öra ;-)