onsdag 1 oktober 2008

Föds folk utan hjärnor nu för tiden...

Det är elände på börsen och i USAs ekonomi svajar. Det kanske man ska vara lite orolig för.

Men också att bekymra sig för är hur människor börjar uppföra sig som rena odjur. Att stoppa in en smällare i munnen på en annan människa och tända på är ta me fasen inte normalt. Det sker dessutom mitt på dan. Förr kunde man tänka att det var farligt i mörkret men det har ingen betydelse längre, nu sker det ena och det andra mitt på dan, mitt bland andra människor, mitt på torget, mitt på tågcentralen. Utan någon som helst hänsyn. Det är ofattbart.

Man måste vara rent dum i huvudet om man gör en sådan sak, vad hade den stackars tågföraren gjort egentlign. Bett någon ta ner fötterna från sätet kanske?

Dessvärre verkar det som om det nästan alltid är fotboll inblandat i de här händelserna. Det var upplopp häromdagen i Södertälje, också bland sk fotbollsentusiaster. Det är inte landslaget precis som spelade där utan betydligt lägre serier.

Det är kanske dags att ta bort fotbollen från öppna arenor och enbart sända matcher via TV. Det är helt sanslöt att polisens resurser ska behöva användas till att hålla ordning eller snarare bringa ordning i en hop människor som inte vet att uppföra sig.

Det är inte derby -det är slagsmål... Förståndet verkar rinna ut ur vissa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


(SvD) (Aftonbladet)

6 kommentarer:

populisten sa...

En gång i tiden fruktade folk gud och överheten och höll sig i skinnet. Sedan kom en tid då folk hade något som kallades moral och betedde sig anständigt för den sakens skull.

Nu har normöverskridande och auktoritetsförakt varit officiell statsideologi i snart 50 år så varför förvånas över att folket tagit det till sig? Vi har snart passerat stadiet av normupplösning och istället hamnat i rent normförakt och rättighetsfascim. Att påpeka att man inte ska ha fötterna på ett tågsäte uppfattas som en sådan fasansfull kränkning att man tycker sig ha fullständig rätt att spränga bort tänderna på den som sa det. Lika för lika liksom, något objektivt moralisk bättre eller sämre agerande finns ju ändå inte. Det har ju alla lärt sig i skolan. Allt är subjektivt. Att påstå nåt annat är reaktionärt förtryck.

Nils sa...

Mm...men det KAN finnas andra samband än fotboll också, med det här fallet t.ex:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1719290.ab

Det är fördomsfullt att bestämma sig att bortse från fakta som känns obekväma.

Anonym sa...

Folk skall få göra som de vill och inte hämmas av några överheter, det har jag hört och sett nuvarande finansministern säga.
Man skall inte delta i försvarsutbildning heller om man får tro både försvars- och finansministrarna. Och det är ju logiskt så mycket överheter som där finns.

/ k erling

Mary sa...

Dumheter - nu menar jag att den egna hjärnan ska användas. Inte att bruket av den ska ursäktas vare sig med politik eller etnisk tillhörighet. Det är lika illa åt vilket håll det än gäller.

Man blir förbannad helt enkelt på människor som inte uppföra sig på det mest elementära sätt tillsammans med andra.

populisten sa...

Frågan att ställa sig är om moral verkligen är en medfödd egenskap?

arthur sa...

Jag är också otroligt trött på de där idrottsidioterna. Hur länge skall det dröja innan våra politker ger upp och drar in tillstånden och de floder av offentliga medel dessa bolltokiga våldsverkare vältrar sig i. Utan dessa pengar skulle upplopp skadegörelse och våld utebli.

Vi betalar faktiskt detta slödder för att förstöra vår egendom och misshandla fredliga medborgare.