onsdag 1 oktober 2008

Jag blir så jäkla arg - det saknas uppenbart hjärnor med funktion

I mitt förra korta inlägg skrev jag om avsaknad hjärnkapacitet hos viss del av befolkningen och då handlade det om så kallad fotbollsfest. Då undrade man hur någon kan vara så dum så att man stoppar en smälalre i munnen på en annan person och sen tänder på. Det är något så ofattbart dumt. Hur kan man bara komma på tanken att göra en annan människa illa på det sättet.

Idag kan man läsa om ett gäng ungdomar som roar sig med att trakassera både personal och boende i ett äldreboende i Trollhättan. Det här har pågått ett år. Gäng på 30-40 stycken i 17-20 årsåldern. Vad i hela friden är det frågan om? Vad gör föräldrarna ?Vad gör samhället? Och framförallt hur kan det samlas så många monster på ett ställe? Nog kan man förstå att det säkerligen finns en massa orsaker till varför folk beter sig som idioter. Taskig barndom brukar vara en av det stora förklaringarna till att ungdomar beter sig hur som helst. Men min undran är snarare - varför tänker de inte själva? Vad i all sin dar kan det finnas för tillfredsställelse i att skrämma livet ur gamla hjälplösa människor?

Har inte fallet i Rödeby lärt myndigheter någonting alls? Rätt vad det är så tippar det över för någon. Vad gör man idag i Rödeby för att förhindra monsterdåd? Vad kan de göra i Trollhättan? Till att börja med kanske det skulle vara fint med ett naturligt samarbete mellan kommunens socialtjänst, omvårdnadsgrupp och polisen? Det var i alla fall det man int egjorde i Rödeby. Där jobbade alla på sin kant. Alla visste vad som hände men gemensamma insatser var det inte tal om då.

Gäng som beter sig illa ska punktmarkeras och splittras, detta vet alla som har kunskap om såna saker. Polisen har till exempel sådan kunskap, de är duktiga på sånt. De behöver ha resurser till detta. Om man ska omorgansiera eller vad som behövs så borde det göras. Vad jag förstått så administrerar poliser mer än de borde göra, kan inte någon annan fixa det? Ska gängen få ta över gator och torg? Vi måste bestämma hur vi vill ha det där.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

Karl sa...

Typiskt mångkulturproblem. Börjar bli allt vanligare. Ha det så trevligt när det kommer till din ort och du får njuta av doften av brända bilar och det blir ett äventyr att gå ner och handla.

populisten sa...

Jag skulle ju kunna upprepa min kommentar från det andra inlägget...

Nåja i det här fallet skulle en mycket konkret reform lösa problemet rakt av: kommunsaliserad ordningspolis. Om lokala polis- och ordningsfrågor vore kommunalpolitikernas ansvar så skulle de vara den enskilt viktigaste valfrågan i precis alla kommuner. Det kommunalråd som lät det gå så långt som i Rödeby eller Trollhättan skulle inte företräda en majoritet efter nästa val. Därmed skulle kommunalpolitikerna se till att lag och ordning upprätthölls av ren och skär egoism.

Anonym sa...

Detta börjar likna Frankrike och jag säger som Sarkozy, slöddret ska tvättas bort med högtrycken!

Skrämmande läsning sa...

Mångkulturen har slagit till igen. Den gör det på mindre och mindre orter efter hand som de fylls på med mångkultur.

http://www.den-svenske.com/2008-10-01-aldreboende_beskots_i_invandraromrade.html

Anonym sa...

När inte vuxna tar ansvar, hur kan du då i din vildaste fantasi tro att ungdomar skall göra det? Titta på din generation, vilket ord beskriver er bäst, jo "lydiga". Hela din generation gör inget annat än att gömma er bakom lydighet för att slippa ta ansvar. Ni tar "demokratiska" beslut på era arbetsplatser i ändlösa hålla-handen-möten, allt för att ingen skall behöva ta ansvar och kunna pekas ut som ansvarig. När det går fel och någon frågar: Vem hade bestämt? Så är svaret "de" bestämde. Se på dig själv, du är emot FRA-lagen, men är så godtrogen att du fortfarande tror och hoppas på Reinfeldt, vurmar för alliansen trots att den är så regeringsoduglig att den i praktiken lämnat över makten att regera till ett par tjänstemän inom (o)säkerhetstjänsten. Att inte ta ansvar är norm idag, och det är en lydighetsnorm införd av din generation.

- Gråman

peter a. sa...

Jag inser inte varfor du lita pa polisen sa mycket. De har ju inte lyckats gora nagot at saken precis som i Rodeby?

Hemmet fick vakter, det gjorde samhallet, men, vakterna togs bort det var for farligt for dem. Nu lider de gamla och personalen annu varre.

Jag ser inte att du foreslar nagon losning? Ingen annan har heller nagon losning. Farliga invandrare som skjuter mot hemmet ar inte "busungar", kan vi inte borja med att definiera problemet och kalla dem terrorister som de ju ar? Laste du inte personalens brev, de lider under dodlig skrack varje dag som gar och INGEN gor nagot.

De kanner sej som General Custer i slaget om little big horn, omringade av ett overlagset antal valbevapnade fiender, skillnaden ar att general Custer och hans man hade vapen att forsvar sig med. I Sverige sitter man accepterar skiten.

Fritänk sa...

Vad skapar ondska? En stor del av förklaringen finns i grupp-psykologin. För ett mer uttämmande svar tycker jag att du ska titta på följande TED-talk:

http://www.ted.com/index.php/talks/philip_zimbardo_on_the_psychology_of_evil.html