onsdag 1 oktober 2008

Thriller i bloggosfären...

Kjell Häglund skriver på journalisten.se att det mest spännande pågår på bloggarna nu och det pågår i realtid i princip... Den politiska thrillern finns på bloggarna. (tack för tipset Jerry)

Läs hela artikeln här"Skillnaden nu är att de svenskar som är direkt nedgrävda i det intrikata spelet i och kring parlamentet inte längre behöver gå via journalister för att få ut sina budskap och rapporter. De gör det bättre själva, i sina bloggar – där de dessutom kan vara sig själva: fördjupande och passionerade, i kontrast mot den traditionella, distanserade EU-journalistiken.På köpet skapas en ny actionjournalistik, så mycket mer spännande än dessa överexponerade mordhistorier som dagspress och TV hanterar som dokusåpor."


Det har också gjorts en psykografisk analys av de bloggar som deltog som mest engagerade i FRA-debatten i juni. PRfekt har placerat bloggarna Keirseys typer. (MyersBriggs är väl ungefär samma sak, jag är en ENF/TP). Man har analyserat vilka bloggar som syntes mest i FRA-debatten och kommit fram att det är rationalisterna som dominerat debatten.

Läs mer om det här och här finns en lista över de mest aktiva bloggarna i alla fall enligt den här analysen. Minamoderatakarameller är förstås med. Tacka för det - här gillas inte FRA-lagen.

Inga kommentarer: