måndag 13 oktober 2008

Pratar vi om fel saker

(DN) Uppdatering: Ibland känner man sig som en spåtant, i morse längtade jag efter någon som kunde tala om finansoron och vad det innebär osv. Plötsligt så står de där på scenen både statsminister Reinfeldt och Anders Borg och berättar om nyheter och aktiviteter för att återskapa förtroendet för bankerna. Till och med Östros är nöjd och ger beröm.

Vad skönt att vi har en finansminister som är en riktig ekonom sa en kompis alldeles nyss. Och så blev det börsrally. Skönt. Hoppas att det håller i sig nu.


I morse skrev jag detta:

Vi talar om osämjan i oppositionen när vi egentligen borde diskutera finansoron i världen. Är det kanske för att det är lättare att ta till sig det första? Det är mer greppbart och får tankarna på annat.

Nog sjutton är det som händer runt om i världen ganska läskigt? Jag önskar mig en pedagog nu (Anders Borg kanske) som öppnar en kanal och talar med oss om det som sker. Blir det bra med de insatser som görs? Ska bankväsendet räddas? Vad finns det för alternativ? Hur ska det gå? Är det en bubbla? Hur allvarligt är det här? Hur långvarigt tror man att det kan bli?

Bara frågor inga svar...

Inga kommentarer: