tisdag 14 oktober 2008

Är lagen om fildelning redan obsolete

Det börjar bli allt mer tydligt att marknaden reglerar det här av sig själv - som DN idag konstaterar så fildelas det redan mindre. Varför? För att det finns alternativ...

"Magnus Mårtensson på svenska Ifpi, skivbranschens organisation, tror att många illegala fildelare i Sverige skulle övergå till legala tjänster om de fanns."


I går skrev vi om vad Patrik Fältström anser om lagförslaget. Han är inte nådig. Fler har funderingar. Medan de kokar kaffe. Emma skirver ockå om lagen som inte behövs. Marknaden har sprungit fortare än lagen kan man säga. Just när det gäller teknik är det inte helt ovanligt. Se här vilken historia Rick kan berätta om lagens tillblivelse.

Lagen behövs inte, lika bra att lägga ned med en gång.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,1 kommentar:

Dennis Nilsson sa...

Det är möjlig att marknaden kan lyckas med dussinmusik a la tradig popliste-Radio Rix-Mix-musik.

Dock kommer "marknaden" aldrig kunna återskapa den bredd och varition av kulturskatter inom musiken som finns i fildelningsnätverken. Oftast är det skivsamlare och specialist-DJ*s, som tillgängliggör sina skivsamlingar, som allt som oftast är ointressanta för skivbolgane, och därmed omöjliga att finna i skivhandeln.

Jag köpte hur mycket skivor som helst i Stockholms importaffärer under 80-talet, och trodde därmes att jag hade koll på all populärmusik som släpptes då. Nu nästan 20 år senare har jag insett att jag inte hade koll alls. Den insikten har kommit från den musik jag funnit i fildelningsnätverken och bland de många spcialist-webbradio-stationer som Diva Radio.

Jag hoppas därmed att allt upptäcker och botaniserar i de enorma kulturskatter som döljs på Internet.