tisdag 14 oktober 2008

Nu har EU-blanketterna ramlat ned i brevlådan

Uppdatering: Jag har fått mina svar och mina röster till EU hamnar hos Gunnar Hökmark, Christofer Fjellner och Pia Kinhult som delar min kritik mot FRA-lagen.

Den moderat som vill ha min röst till EU-valet måste förklara sin inställning till ett fritt internet.
Christofer Fjellner är given. Men vilka fler då?

Man blir lite upprörd när man läser vad Oscar Swartz berättar om hur det tillägg för ett friare internet röstades igenom nu tydligen försvunnit i hanteringen. Var tog det vägen och varför försvann det?

Så här säger Oscar på sin blogg nu:

"Här finns alltså resultatet från Parlamentet att läsa. Om ni söker på 166 ser ni vad Parlamentet tyckte. Formen i parlamentet var en "First Reading" vilket innebär att de skickar vidare de där synpunkterna till Kommissionen (som ju är en ren EU-institution) och Rådet (som ju består av alla de enskilda ländernas ministrar i ärendet, för Sveriges del Åsa Torstensson - antar jag). Nu sitter ju inte ministrarna själva och förhandlar detaljer utan det gör tjänstemän från länderna.

Jag presenterar nu
ett läckt internt dokument [PDF] från "WORKING PARTY ON TELECOMMUNICATIONS AND INFORMATION SOCIETY" som just nu håller på att för Rådets/ministrarnas räkning "korrigera" Kommissionens och Parlamentets åsikter. [Tack Piratpartiet för hosting av dokumentet].
I denna korrektion saknas paragraf 32a. Borta! Finns ej! Sveriges bidrag till ett fritt nät är inte med trots att parlamentet med en majoritet har bifallit paragrafen.
RÅDET, dvs de enskilda ländernas ministrar, KORRIGERAR parlamentet på ett väldigt grovt vis. Ska det få vara så? Självklart inte.
"

Läs alltihop på Oscars blogg

Vi har ett antal röster att dela ut i min familj, den som står upp nu och försvarar internet får ta del av dem. Annars blir det soffan som alternativ.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Soffan?? Hur tänker du. Det finns ju ett parti som står upp för det här, och det vet du. Lägg din proteströst på Piratpartiet för 17.

Anonym sa...

Christian Engström på Piratpartiet är duktig och har erfarenhet av att lobba för ett fritt Internet i Bryssel sedan tidigare. Han skulle kunna göra enorm nytta, om han är intresserad.