söndag 12 oktober 2008

Regeringen tog täten...

Efter dagens partiledardebatt är min uppfattning att regeringen klarade sig bäst. De är skapligt samstämda, det bådar gott för framtiden. Egentligen så borde även de andra tre vara samkörda för de har varit beroende av varandra i alla år tidigare och därmed kunde de kanske ha jobbat lite på det här sitt första framträdande tillsammans. Om man ska vara lite krass.

Men nu var det väl så att Mona S och Maria W hade haft egna dragningar innan programmet idag och Ohly var inte inbjuden till det så man kan förstå att han häcklade lite grann där. Tidvis var det rena hönsgården i studion, inte ens Anna Hedenmo (som iofs är min favoritdebattledare även om jag inte alltid delar hennes åsikter) lyckades få tyst på det hela. Men positivt är förstås att det finns ett rejält engagemang.

Kul också att se statsministern i gång med ett leende på läpparna han är som bäst då när han släpper loss lite av den torra humor som ibland kommer fram. Det ska bli spännande att följa debatten framöver i veckan nu. Det har bara börjat...

Läs mina tidigare funderingar nedan i min blogg - jag skrev vartefter

(intressant)
(SvD)
(DN)

andra som bloggar är politikbloggen, tokmoderaten, MKs blogg, Arvid Falk (s) och så min parallellbloggare på Aftonbladet i denna debattstafett, Jonas Morian

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Samstämda om vad? Om en politik som uppenbarligen inte många gillar längre. Eller tror du felmarginalen är 20 procent i varje opinionsundersökning?

Mary sa...

Vad hade motståndarlaget för politik att komma med då? De bara gruffade hela tiden...

Thomas Alfredsson sa...

Dom gruffade endast om små detaljer. Och det är ganska självklart att tre olika partier har olika åsikter om saker och ting. När dom sedan får makten igen så kommer dom att få både ge och ta. Men till skillnad från den blå sidan så står dom även på dom svagas sida. Vi som lever i verkligheten ser hur den blåa sidans politik slår mot dom svaga grupperna.

Sedan deras snack om att det har blivit så många jobb. Visst det har blivit lite fler jobb. Men det började redan under förra regeringen och det har varit högkonjungtur. Nu så har det stannat och den blå sidan har inte kommit ens i närheten av dom jobb som dom lovade. Nu börjar varslen och säkerhetsnäten är bortagna. Dom ska vara glada om dom klarar sig till nästa val.

Anonym sa...

Mona fick jämförelsevis den bästa slutpoängen ang. USA valet, när hon var den enda av ministrarna som tog upp faran med Pahlin för nära makten (om nu McCain skulle vinna valet); men minuspoäng när hon fortsatte den meningen med att socialdemokraterna alltid varit (politiskt) närmast Demokraterna i USA.

Jonas Morian sa...

Hej Mary,

Adressen till min blogg är http://promemorian.blogspot.com. Har funderat på att regga promemorian.se, men det har inte blivit av än.

Mary sa...

Sorry Jonas - fixat nu...