söndag 16 november 2008

Blondinbella ger sig in i den politiska debatten...

Det handlar idag om Lissabonfördraget.

Jag säger bara "whatch up" alla politiker. Nu kommer ungdomarna. Blondinbella har hundratusentals läsare och de flesta har rösträtt. Vi gamlingar är bara en västanfläkt mot vad som kan komma nu. Fredrik Reinfeldt var mindre populär hos ungdomarna enligt senaste undersökningen. Det kan bero på fildelningslagen och de olika internetfrågor som varit på tapeten på sistone.

Vad som kan bli trist är om det blir så att de ungdomsbloggar som är styrda av annonspengar i stället för ideologi tar över den politiska debatten. Att de politiska bloggarna fått stort genomslag i media på senare tid är klart. Självklart ska inte ungdomars syn på politik underskattas.

Men vad kan inte hända nu? Om ungdomarna via exempelvis Blondinbella börjar ryta till. Kommer det att tas på allvar? Intressant det här.

Ingenting är vad det ser ut att vara, den saken är klar.


(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Jinge sa...

Jag har länge misstänkt att BB ska bli alltmer politisk, och att det oxo varit en av anledningarna till att bloggen ens finns.

Mary X Jensen sa...

Jag tror nog att bloggen ursprungligen funnits för tonårssnacket. Men tonåringar har något att säga. Man ska ta dem på allvar...

Dick Bengtson sa...

Tycker det är jättebra om hon och kanske andra "modebloggare" tar ställning i andra frågor än "Prada eller Gucci". Att hon tillhör mitt och ditt parti gör ju inte saken sämre.

Mary X Jensen sa...

Blondinbella är en duktig tjej som även hon växer och ska ta ställning. Att hon är moderat är bra och säkerligen kommer hon lätt att bli personinröstad som ungdomsrepresentant i Riksdgaen nästa val, det kan vi nog räkna med.

Anonym sa...

Läste igenom Blondinbellas inlägg. Text och ordval ser för tillrättalagt ut, för att komma från en person i hennes ålder.
Det är alltid en risk, när ett sådant medium drivs av komersiella intressen.

Det går aldrig, till att veta om det är eget, eller mycket väl tillrättalagt.

Det är den absolut värsta typen, av smyglobbyism att nytja en barn/ungdoms ... Tvekar att säga blogg, men i brist på bättre så ...
Här gäller det helt klart, till att se upp.

Anonym sa...

Kina
Min sista ståndpunkt
- Hälsosystem= när resurserna tillåter det. Armén= förstklassig
Ett problem om det blir för bra, och expansionen bromsas
Ett imperium som inte expanderar dör
Datachips i hjärnan (1 med alla, Borgstrategin)
Armé (det som vinner jordiskt) avancerar i land efter land (o vetenskapen forskar fram chipset)
- kollegial regering. Undvika antikrist
- Expansion i grundlag. När jorden så rymden som förstås inleds omedelbart
- Vetenskapligt forum (som stängs för utomstående). Tex även starka sympatisörer har tillgång till (topp säkherhetskryptering). Censur av toppkvalité diskussionerna (så utomstående ej ser)

Ryssland bäst är ju en coup och Kina-kontrollerat (för kommunismens sak) styre

Kommunist (kp partiet, kollegialt styre) sen åsikter etc (individuella uppfattningar om intelligensen)