söndag 16 november 2008

Mailbombning eller folkstorm...

Federley raderade 1800 mail häromdagen. Han hinner inte läsa, fastän att han egentligen vill. Viktiga mail kommer bort bland de andra. Det är jobbigt med mycket mail. Det vet vi alla som jobbat på IT-företag eller företag där mailen alltid använts som det naturliga arbetsredskapet. Numera finns det flera olika metoder att kommunicera med förstås. Men där tycker man kanske inte att 1800 är så jättemånga förstås. Det gäller att lära sig att läsa på diagonalen och bli en snabbläsare. Det tränar man upp.

Tidgare så mailades det till Riksdagen om FRA-lagen och nu om homoäktenskap och fildelningslagen. Det blir förstås mycket att läsa. Dock så är inte de mail som skickas till riksdagsledamöterna att liknas vi de spam som kommer flygande om Viagra, se Obama naken, få en examen utan att plugga, köp mediciner på nätet förläng din penis (särskilt intressant när man är kvinna (NOT).

Jag har dock inte själv skickat några protestmail eftersom jag gillar precisionsskytte bättre, men däremot så tror jag att det är viktigt att inte bortse från att de protester som nu kommer via bland annat mail ska tas på allvar. Hur de ska sorteras i mappar eller så kan säkerligen Riksdagens IT-avdelning reda ut. Men folkstormar ska man ta på allvar. För det är ett missnöje som uttrycks. Det kan ske på olika sätt mend et är inte sättet de framförs på som är det viktiga utan att de finns överhuvudtaget. Det pågår en intressant diskussion kring detta på Emmas blogg.

Se upp nu när Blondinbella med sina hundratusentals läsare ryter till. Då kanske man ska prata om folkstorm. Så var beredda...


Expressen (SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tråkigt om han blir av med så många mail.

Men vi ställer upp!

Visst fasen ska vi ge honom nya mail istället för dom försvunna!

Anonym sa...

Har du förslag på hur man ska uttrycka sin åsikt till makthavarna istället för email? Bör man ringa istället? Det måste väl ändå vara ännu mer störande. Skicka SMS? Hur är det tänkt att funka egentligen..?

Mary X Jensen sa...

Makthavarna får väl helt enkelt lära sig hantera sina mail...

Som sagt skicka SMS, ojojoj

Anonym sa...

Det här visar bara att den representativa demokratin har kommit till vägs ände. Politikerna tycker det är ett "helvetesproblem" när de blir ombedda att faktiskt representera sina medborgare. Vad man kan göra åt det kan säkert diskuteras men mer direktdemokrati ligger nära till hands.

Anonym sa...

Tänk om Federley istället fått 1800 riktiga brev.. Det är inget som kan ignoreras, det är en belastning.

Bara som ett tips.