tisdag 11 november 2008

Det sorgliga - nu kallas man för pöbeln...

Jag skrev tidigare idag att det är sorgligt att bli kallad pöbel. Vi som nu försöker informera om hur internet fungerar, och varför det inte alls är rätt sätt att låta rättighetsinnehavare använda IP-nummer för att straffa fildelare får alltså en sådan rubrik på Svenska Dagbladets förstasida.

Det är trist att det förmodligen också är helt okunniga människor som uttalar sig, såna som inte har bemödat sig om att sätta sig in i frågan alls utan bara snappat upp att det finns några som protesterar och de ska slås ner.

Personligen betackar jag mig för att bli kallad för pöbel och andra tillmälen. Däremot har jag kunskaper som jag vill dela med mig av och tycker att det är viktigt att sätta in saker i sitt rätta sammanhang. Om man ser framför sina ögon en lag som kommer att drabba många oskyldiga på grund av okunskap om hur tekniken fungerar måste man som medborgare ryta till.

Det går inte att låta en upphovsrättsindustri sätta agendan - en industri som bara ser ur sitt eget perspektiv och inte heller har koll på konsekvenserna av det de nu vill göra. Det lyser dollartecken ur ögonen på dem och de ska inte ha tillgång till personuppgifter och vara civilpoliser. Det kommer aboslut att bli ett elände.

Däremot tycker jag att den som begår brott som är allvarliga ska åka dit så att det visslar om det. Lagar för upphovsrättsbrott finns redan. Egentligen blir fildelningslagen bara en metod som talar om hur de lagarna ska upprätthållas. Det är önskvärt att det är rättsväsendet som håller ordningen.

Musik- och skivindustrin går det ingen nöd på, inte alls.


(SvD)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips är att kolla hur få personer det är som står för alla de kommentarer som är positiva till lagen i SVDs forum.

Det verkar som att SVD anser att mängden kommentarer som tex. Kalle ger visar på hur opinionen ser ut.

Vi har sett detta förr, på IDG var det någon som hade kommit fram till att det troligtvis bara var 7 fysiska personer som skrivit stora mängder fildelningsnegativa kommentarer under olika alias. I detta fallet verkar de vara få, men aktiva.

Anonym sa...

Jag var just in och läste den där artikeln och jag ställer bara frågan. Hur många läsare tycker så? Var har omröstningen funnits?

Såvitt jag har förstått det så är det fler som protesterar än det är som hyllar Ipred-lagen.

Precis som dig ser jag hur de stora bolagen inom musik och filmindustrin gnuggar händerna och ser dollartecken där stjärnorna borde bara.

Anonym sa...

Jag tycker att det är bekymmersamt att vi har privata parkeringsvaktbolag som får utdela parkeringsböter. Då handlar det om några hundralappar.

Att ge mediaindustrin en real möjlighet att hota med stämningar om folk inte ger dem de pengar (10.000-tals kronor) de efterfrågar hör inte hemma i ett rättssamhälle.

Fortsätt att skrika, och skrik gärna högre!

Anonym sa...

Är ni verkligen förvånade?

När det kommer till frågor om upphovsrätt är media snabba att ta sida för upphovsrättsindustrin, känns det som.

När det gäller FRA-lagen så var media emot detta endast för att det kunde påverka deras intressen, som t.ex. källskyddet.

Vem säger att massmedian bevakar medborgarnas intressen?

Anonym sa...

samhället blir slående likt filmen BRAZIL på något sätt.

http://www.imdb.com/title/tt0088846/


Har du sett den??

Brazil 1985.

http://thepiratebay.org/torrent/4459181/Brazil_(1985)

Lars-Erick Forsgren sa...

Säga vad man vill, men SvDs artiklar idag gjorde att det blev en läsaranstormning, så min dator hänger sig ...tar hela CPUn att ha ett par av deras länkar uppe....

Dock det fick mig att tänka till lite med anl av även detta.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/11/ska-inte-ungarna-lra-sig-att-betala-fr.html