söndag 16 november 2008

Skrämseltaktik...

Det finns något i den socialdemokratiska retoriken jag avskyr och det är detta ständiga användande av skrämselpropaganda. Det blir en slags självuppfyllelse i att använda starka och skrämmande ord för att fånga in folk. Om man beskyller borgerligheten för att skapa nyord som "arbetslinjen" och "utanförskap" och liknande så är det ändå väldigt vänliga uttryck om man jämför med de gamla orden "statskupp" och "satanism" eller hur?

PJ Anders Linder slår huvudet på spiken när han påpekar att skillnaden mellan satanism och socialdemokrati är 50 kronor, mindre än ett hamburgermål på Mc Donalds, just när det gäller a-kassan känns övermaga. En fråga som i och för sig kan behöva en annan diskussion - läs Ann-Charlotte Marteus tankar. Hon anser att både Sahlin och Littorin pratar strunt. Vad tycker du?

Men åter till satanismen. "Med s i Rosenbad var ­högsta dagersättning i ­­­a-kassan 730 ­kronor per dag – i hundra dagar. Därefter sjönk maxersättningen ned till samma nivå som idag, och detta belopp var i alla fall inte förfärligare än att s-ledningen kunde leva med det (även om man lockade med framtida höjningar).

Det är alltså inte ens 50 kronor om dagen som är avståndet till sataniskt utan 50 kronor om dagen i 100 dagar. National­encyklopedins ordbok definierar för ­övrigt begreppet så här: ”som tycks likna eller härröra från satan och alltså har motsvarande onda egenskaper”." (PJ A Linder SvD)

Som sagt - Skräm in dem i leden bara... Det nya svarta i politisk röstvärvning.

Nonicoclalasos - gudomligt att höja skatten?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: