lördag 8 november 2008

Man kan väl alltid testa...

Dags att rikta uppmärksamheten till den egna verksamheten idag. Till att börja med så blir det allmänt svammel här till morgonläsning och frukostkoppen. Det finns ett undertryckt behov av sådant när man för det mesta försöker vara allvarlig och ha åsikter om politik, lagar och förordningar, fildelning, FRA-lagar och annat. Så nu blir det allt möjligt här...

Först ut får bli dubbelhakan med lite övningar som Aftonbladet dolt bakom Plusabonnemanget. Jag är nyfiken så jag betalar mina 19 spänn för att få veta. Dumt eller ej. Men åter till dubbelhakan. Kan bero på lymfödem, alltså vätskeansamling. Sitter man hela dagarna och bloggar så blir man väl som ett gammalt dike. Dags att få fart på det interna systemet. Ja, ja man kan förstås ge sig ut och jogga också. Men jag har inte vaknat än. Lite trädgård kanske det får bli, ta in det sista och plocka rätt på hagtornhäcken så attd en ligger tätt utanför källarfönstret så att det känns ordentligt om någon skulle få för sig att ta sig in. Å andra sidan den som kommer in i vårt garage kommer inte ut helskinnad för där gäller det att veta var man sätter fötterna. Annars är det lätt att sno in sig i sladdar, snubbla i färgburkar, trampa på vad som helst, sno in sig i vattenslangar, skada sig på glödlampslådan och i största allmänhet föra oljud. Är det vi som blir skadeståndsskyldiga?

OK - åter till hakhänget. Vifta med armarna över huvudet och andas in och ut så att systemet kommer igång. Klappa lite rytmiskt under hakan en stund, dra med fingrarna, stryk från hakspet till örsnibb, använd tummarna och gör på båda sidorna samtidigt. Stryk lite runt om helt enkelt, ni känner själva. Förmodligen måste man hålla på ett tag innan det märks. Seriöst så tror jag att det är riktigt bra.

När vi ändå håller på i facet så har Expressen en artikel om hur man kan få vackra ögon utan kniv. Men det är dyrt ändå om man ska fixa sig. Min egen metod kostar inget. Var nyfiken och intresserad av omgivningen och använd huvudet ska du se. Ingen bryr sig om dina ögon eller annat om du ger dem uppmärksamhet. Alla vill bli sedda. Då kan du själv se ut hur som helst och blir älskad ändå. Så egentligen ska man kanske koncentrera sig mer på andra än på sig själv. Det kan till och med räcka med ett litet leende och glittra till lite charmigt så är man hemma och har sparat in en hel del kosing på att inte vidta olika åtgärder för att ögonen ska bli vackra på utsidan.

Det är lustigt att det är just i kvällstidningarna man får alla dessa fiffiga tips, men vafalls lite allmän förströelse går väl an och det är så man får betrakta det hela. I Expressen har man idag ett litet webbtest. Vad kan du om Linda Rosing. Nej tänker jag det räcker med att vi nu fått veta att hon inte tvättar händerna efter varje toabesök, vilket hon i sannings-TV suttit och berättat. Behöver jag bry mig? Nej. Däremot kanske man ska sluta att ta folk i hand och börja nicka istället.

Nåväl, nästa bry-sig-om-sig-själv-grej är magkatarren. Vad göra åt den då? Läste i går att man kan göra juice av vitkål och dricka en liten klunk av den till varje måltid. Bums rusade jag in i köket och plockade fram vitkål och juicepress. Smakade OK faktiskt. Ska testas under dagen. Jag kollade tipset via Google och fann en hemsida där man använde det här tipset på hästar och där fanns ytterligare idéer om hur man kan använda naturens skafferi för att bota olika krämpor. Kan vara värt att testa. Det funkar säkert på männiksor också om man bara tar det lite lugnt med doseringen.

Fotbadet kanske kan bli av idag. Här finns det också lite husmorsknep. Någon matsked senapspulver i fotbadet sätter bra fart på cirkulationen. Såpa är också bra. Man behöver alltså inte köpa en massa dyra grejor egentligen. Bara i med lite av husapoteket i en bytta med varmt vatten och så en bra bok till det.

Såpa förresten är ju kanon till allt möjligt, lärde jag av de städande tanterna i förnedringsprogrammet "skitigast hemma" som gick för ett tag sedan. Såpa och vatten i en sprejflaska så blir det mesta rent. Faktum är att har man en keramikhällsspis så är det helt utmärkt att spreja såplösning på spisen och låta det stå en liten stund så blir det perfekt rent. Så, nu har vi sparat in ett par spänn på, sen behöver man varken skrapa eller dyra specialmedel. Apropå husmorstips. Häll på ett par droppar Yes eller liknande flytande diskmedel ovanpå maskindiskmedlet (både tablett och pulver) så får du en skinande ren disk utan extra sköljmedel. Jag sa ett par droppar alltså. För mycket kan bli katastrof, lödder och översvämning.

Nej nu blev jag väldigt trött här av allt man kan göra en dag som denna så det blir dags för en tupplur igen. Det är lördag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men Mary! (tonfall som när man riktar sig till barn) Betalar du för att läsa sånt där? - Skrivet både på skämt och allvar..

Kika på den här kommentaren av Patrick på bloggen Yeslove beträffande gammelmedia. Det osar svavel lång väg, och man kan nog inte annat än hålla med.

/ --

Mary X Jensen sa...

Mitt inlägg är också skrivet på skämt och på allvar, haha.

Jag tycker att Plus är intressant som studieobjekt. Jag tror dock inte alls på modellen. Men ibland så trilla rman över intressanta artiklar. Som det här med hakgympan ;-)

Seriös - jag? Inte alltid.