lördag 8 november 2008

Nej nej - Reinfeldt är inte tråkig...

Göran Skytte tycker att Reinfeldt har rätt men att han är trist. Håller jag inte alls med om. Möjligen lite för väluppfostrad på det sättet att han är lite strikt så där och så syns han för lite. Ibland i konstiga sammanhang (typ vissa TV-program). En del av detta ingår förstås i statsmannarollen, det finns förväntningar i den som man ska leva upp till. Det är en balansgång det där.

Men trist, nej då. Lyssna och ni finner en massa humor där mitt i allvaret. Jag tycker att Reinfeldt på det stora hela är bra. Det finns undantag, ni får räkna ut dem själva ;-). Tre bokstäver.

14 kommentarer:

Bo sa...

Fast han får mig att må lite illa.

Du har nämnt flera gånger att du skiljer på sak och person. Jag kan inte göra det. En person som vill avlyssna det folk han är satt att vara statsminister för får det att vända sig i magen.

Mary X Jensen sa...

Reinfeldt är knappast ensam om alla dumheter kring FRA-lagen. Den gick helt över styr. Jag avskyr verkligen den.

Men livet kan inte hängas upp på en sak och en person. Därmed inte sagt att man ska ge sig.

Anonym sa...

FRA-lagen är inte någonting som Fredrik Reinfeldt "har gjort"

FRA-Lagen är någonting som Fredrik Reinfldt GÖR!

Om man startar en "piskmaskin" som slår och slår och slår så kommer väl kravet att vara att maskinen ska stängas av!

Fredrik Reinfeldt ska inte göra NÅGONTING annat än att stänga av FRA-maskinen! Inga barnbidrag, inget u-landsbistånd, inget leende i TV, inga julklappar! Världen har stannat och han har EN sak att göra!

STÄNG AV FRA-MASKINEN!

Mary X Jensen sa...

Kan bytet av president i USA betyda något för det eventuella avtal och överenskommelse som finsn med det landet avseende FRA-frågan tro? För det är något riktigt lurt bakom det här, det tror jag. Någon sitter i skit.

Anonym sa...

Jag har väldigt svårt för Reinfeldt. Tittar helst bort ... Jag upplever honom som falsk...

Det har inget med min politiska hemvist. För Bildt har jag inget emot alls. Honom upplever jag kör med öppna kort

Anonym sa...

Psykopaten Reinfeldt är en man som får blommor att vissna när han luktar på dem. Han sätter frost i jorden han går på och den som hör honom tala får rynkor och grått hår. Med grymma och odemokratiska ruffelmetoder gav han staten i uppgift att avlyssna varje samtal och kopiera varje brev som skickas i riket, bara för att demonstrera sin makt. Med FRA-lagen förstörde han alliansen och det vi trott på.

SAKAB får hitta ett lämpligt slutförvar för honom 2010.

Mary X Jensen sa...

Carl Bild är hur cool som helst, men nog mer spontan av naturen. Reinfeldt är nog mer introvert egentligen. Men falsk - nej det tror jag inte.

Anonym sa...

För mig är och kommer Reinfeldt ALLTID vara synonym med FRA-lagen, detta avskyvärda monstrum!

Sorry, kan inte heller längre skilja på sak och person.

Mary X Jensen sa...

Nu har jag satt på kommentarsgnanskningen igen för jag vill inte ha kvar uttalanden likt arturs. Jag gillar inte oförskämdheter. Nu går det av någon jäkla anledning inte att radera kommentarer i min blogg. En tillfällig bugg kanske.

Anonym sa...

Jag har förgäves försökt få tag i hans bok Det sovande folket, för att få bekräftat att han verkligen har skrivit att det svenska folket är mentalt handikappat och indoktrinerade att tro ... mm.

Han skall även ha skrivit

“Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.”

Men är det det han säger eller faktiskt är med och sanktionerar? Och vad betyder standardkrav ...

Jag skulle verkligen vilja läsa den där boken som publicerades 1993. Men den finns bara på några få ställen och utlånade, samt omöjliga att beställa på bokus och adlibris. Och den finns inte på någon hemsida heller.

Anonym sa...

Du får gärna radera min kommentar om Du vill, det är din blogg men -

- jag har sympatiserat med moderaterna sedan jag fick rösträtt. Efter FRA-lagen och det förfärliga sätt som den drevs igenom på så förbytes min besvikelse på de "nya moderaterna" till en uppfattning att moderaterna absolut inte kan bli mitt parti så länge Reinfeldt är dess ledare. Frånvaron av intern demokrati i moderaterna gör det värre. Reparerar han det skedda så skulle det visa att jag misstagit mig på honom men just det, att FRA-debacklet demonstrerar hans karaktär, gör att jag inte har mycket hopp.

Jag känner olika personer som stukat tårna på mannen i olika sammanhang i 20 år. Jag tror att vittnesbörden om vad han går för är korrekta eftersom de är flera, oberoende och att de rimmar med vad jag kan se i offentligheten. Det han får ansvar för töms på innehåll och ibland slår han över i hänsynslöshet och tunnelseende där han förlorar förmågan till tvåvägskommunikation. FRA-eländet är ett tydligt exempel.

Betänk vad han gjorde med ungdomsförbundet! Han är påväg att göra detsamma med moderaterna och det gör svensk politik fattigare och låter det sista som var resonerande och ideologiskt vissna. Svensk politik blir en bunt förvaltare som ingenting tror på.

De gamla moderaterna var nyttigare för Sverige i opposition än de nya är vid makten. Patiledarbyte och en demokratisering av det interna arbetet är att fördera eller hellre att de nuvarande fyra partierna upplöses i Alliansen och den får en balanserad partiledare som tål en öppen ledning och kräver att alla riksdagsmän skaffar sig ett eget folkligt mandat.

Vem skall ta över efter honom? Tyvärr har vi åter igen partihistorien till ledning. Det kommer inte att finnas någon som är speciellt lämplig. Dessa kommer inte vara kvar.

Mary X Jensen sa...

Arthur, ursäkta. Men jag trodde att du var ett troll. Men du motiverar dig ju nu och det respekterar jag.

Monika - jag vill också läsa den där boken. För jag undrar om det inte kan vara så att han egentligen menar att den "inlärda hjälplösheten" som samhälte lider av på många sätt är det som skaåtgärdas. För lösryckta uttalanden kan man tolka lite som man vill.

För i ärlighetens namn något kollektivt armod ställer inte jag mig heller bakom. Däremot hjälp till självhjälp är naturligt i min värld. Jag ska försöka få tag på den där boken... så kan vi läsa den och diskutera utifrån våra olika perspektiv du och jag.

Anonym sa...

Jag formulerade mig verkligen illa.

Mary X Jensen sa...

Att skylla allt kring FRA-lagen på Reinfeldt tycker jag är att låta alla andra slippa undan. Det finns fler kockar i den här soppan.