måndag 17 november 2008

Vad är det med blondinerna…

Blondinskämt och blondiner. De finns på allvar också, eller snarare framställs som sådana dumbommar och backar upp sig själva dessutom. Jag har tidigare skrivit om att man borde befria Linda Rosing från alla mediadumheter men det tycks inte gå. Hon vill kanske inte.

Men om man ena dan sitter i TV och berättar att man inte tvättar händerna efter toalettbesök, att man aldrig känt sig älskad för den man är i ett förhållande eller skriver kontrakt med TV om att leva i total avhållsamhet under inspelning av ett program där man ska hitta en ny karl så kanske det ändå torde starta en viss verksamhet i hjärnvindlingarna.

Det är helt enkelt tragiskt. Nu när hon och Gynning börjar tjafsa om vem som har haft ihop det med vem och i vilken ordning kan man börja fundera igen. En stackars kille blir omskriven som en Leftover, vilket han själv avfärdar. Först är det Gynning som säger att Rosing har tagit hennes Leftover och så påstår Rosing att det är egentligen är Gynning som är Leftover och förresten är hon bara kompis med killen. Men va? Intresseklubben noterar. Ja, men du skriver ändå säger ni.

Anledningen till intresset är att jag inte vill att såna här självmarkerande blondinpuckon ska få så stort utrymme i pressen. Troligen är de gulliga tjejer egentligen, som omgivningen bara driver med. Det är det som är sorgligt. De blir rått utnyttjade. Men jag kanske är för snäll och blödig men visst kan man börja fundera över om det finns skäl för alla dessa blondinskämt trots allt.

Många blondiner skäms och vill färga håret. Jag kan förstå det. Själv är jag brunett av födsel och ohejdad vana.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: