tisdag 18 november 2008

Varför man inte alltid gillar kollektivtrafik...

Tågen står stilla. Det är inte precis första gången det händer. Idag var det elfel, i morgon är det löv på spåren. Eller personalbrist, eller vad det nu kan vara. Varför tar man bilen? Man kommer inte fram annars. Kollektivtrafik kan sammanfattas - Från platser du inte är på, till platser du inte ska och på tider du inte ska åka.


Vårt eget tåg, Roslagsbanan, skulle efter ett års reparation och trassel med busstrafik börja gå igen häromveckan. Det gick några dar och sen var det en lastbil som drog ner en ledning så nu är det buss igen och det har det varit i tre veckor. Att passa tider är i princip omöjligt. Man kommer när man kommer liksom. Vad arbetsgivarna tycker om saken vet man inte, men man får sköta kundsamtalen via mobilen på bussen.
Varför tar inte SL chansen och kommunicerar med kunderna? Tänk vilken förståelse SL skulle få för problemet om de bara bemödade sig om att berätta istället för att förutsätta att alla ska gilla läget.


Så här står det på SL:s hemsida.

Roslagsbanan Österskärslinjen 28:
Buss mellan Österskär och Åkersberga

Trafiken ersätts med buss mellan Österskär och Åkersberga för Roslagsbanan 28 sedan 081105 på grund av tekniskt fel.Bussarna avgår från Österskär och Tunagård 5 minuter före tågets ordinarie tidtabell.
Från Åkersberga avgår bussarna i anslutning till tågets ankomst.
Trafiken beräknas åter vara igång under vecka 48.
Uppdaterat: 2008-11-14 09:08Självklart kan det uppstå situationer - men det vore bra med mer information. Tag den neddragna ledningen hemma vid vår station exempelvis. På SL:s hemsida står det bara kort att en ledning är neddragen. Man vill veta varför, hur kom det sig? Varför tar det så lång tid att laga den? Är det specialreservdelar som måste beställas från Tyskland? När tror man att det är klart? Berätta mera, ni har till och med möjligheten.


(SvD)

Inga kommentarer: