torsdag 27 november 2008

Vi fick rehabiliteringspengarna men har inte ansvaret...

Igår lyssande jag på radion och vid två tillfällen togs upp att Försäkringskassan bara använt en liten bråkdel av de pengar de fått för att hjälpa människor vidare med rehabilitering. Detta är inte mindre än en skandal. Det blir ett himla liv om att sjukpenningen har fått avstämningspunkter, men när den väsentliga hjälpen att komma vidare uteblir så hörs inget alls. Varje tidning med självaktning borde ryta till. Ordentligt.

Stödet till den som behöver uteblir och Försäkringskassan skyller ifrån sig och säger att ansvaret inte är deras.

Det finns 90% av de avsatta medlen kvar! Av 50 miljoner har man använt 7 miljoner!

Läs mer här

Christina Husmark Pehrsson säger att hon inte känt till detta och hon är upprörd. Tacka för det. Hon ska knappast behöva sköta Föräkringskassans jobb och lägga upp organisation och rutiner för dem.

Vi har pengarna men vi tar inget ansvar, vi bara utreder... Liksom. Nya chefer på Försäkringskassan?

Uppdatering: Läser i SvDs ledare att det egentligen, i alla fall snart blir landstingens ansvar att sköta rehabiliteringen. Så bra då. Men det förklarar väl ändå inte varför Försäkringskassan bara använt 7 miljoner av möjliga 50 miljoner. Hur som helst så handlar det i slutänden om de människor som kanske haft en chans till rehabilitering under den tid som varit och i avvaktan på nästa. Nej det håller inte. Det spelar ingen roll att det satsas mer sen, det är iofs bra, men människor är här och nu. Då kan man inte vänta till sen bara för att det står i någon proposition.

Jag är själv en varm anhängare av rehabilitering och överhuvudtaget allt arbete som görs för att få människor in i det sociala sammanhanget igen. Husmark Pehrson gör mer gott än hon får cred för. IMHO.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: