fredag 12 december 2008

Och så den bästa matsajten...

Lisa Förare Winblad börjar nu skriva om mat på Sydsvenska Dagbladet.
Kul och Grattis Lisa!

Den som älskar god mat med finess och eftertanke ska kolla på Lisas matsajt

Taffel.se


För övrigt rekommenderar jag i år mina vänner att skaffa boken Den hemlige kocken skriven av Mats-Eric Nilsson. Mycket bra och upplysande bok som verkligen tar tag i konsumtionsmönstret i livsmedelsbutiken. Det var bättre förr vad gäller mathållningen det måste man säga. Så mycket konstigheter som det är i maten nuförtiden går knappt att beskriva, man blir matt över alla tillsatser, E-prylar och diverse okända märkligheter, det är verkligen hög tid att ta tillbaka initiativet i köket.

Mitt eget barndomsminne från julmaten är starkt. Då handlade det om halva grisen på bordet och egen tillverkning av korv, syltor och annat.

Och så en favorit till gottisbordet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heh, tänk om resten av "upplevelse industrin" tog fasta på det där med konsumtionsmönster också. :/

//ST

Pastor Bentonit sa...

Yay! LFW är instruktiv och inspiratorisk (nyord?). Tack för tipset; dock vet jag redan vad som vankas i morgon kväll...

Björn Felten sa...

Jag kan verkligen hålla med om att Den hemlige kocken borde vara ett måste för alla att läsa. Verkligt skrämmande men samtidigt intressant läsning. Numera har jag alltid med mig läsglasögonen när frugan och jag veckohandlar. :)

Den som inte nödvändigtvis måste ha den inbunden kan köpa pocketversionen på CDON.COM för 39:-.