onsdag 3 december 2008

Om bloggar ur olika perspektiv...

Bloggkompisarna börjar producera skrifter...

Igår kom HAX ut med skriften Bloggen som politiskt vapen. En reflektion över hur bloggar fungerar som ett kraftfullt politiskt verktyg. Hur bloggar och media kan samverka och skapa nya krafter i vårt demokratistyrda liv. Mycket intressant. Rafflande är också historien kring hur han upplevde hela historien kring FRA-lagen, eftersom jag var med blev det förstås lite extra intressant. Klart läsvärt. Mattias Svensson skriver på Neos blogg att denna skrift borde vara baslitteratur på journalistutbildningen. Boken finns att köpa som pdf alternativt att laddas ner med önskan om bidrag via paypal. Så måningom är den på gång som pappersbok också.


När HAX pratar om bloggen som demokrativerktyg så plockar Emma på Opassande ner den på en praktisk Hur Gör Man-nivå. Handfasta tips omhur man arbetar i Wordpress. Jag ska läsa detta med stor glädje då jag har funderingar på att lyfta över min egen blogg till Wordpress. Om inte annat så kanske det startas en ny blogg här. Man vet aldrig. Verktygen är dock bra att kunna. Var inte rädd för att experimentera säger Emma. Tack ska du ha Emma, detta var mycket värdefullt.

En grundläggande lathund — wordpress för nybörjare


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

dkmj sa...

Japp, olika perspektiv och olika motivtion. Perspektiv och motivation är viktigt. och inte uppenbart synligt 'på ytan' även i en allt mer transparent värld. vilket är gott.

http://dkmj.wordpress.com/2008/12/03/forum/

/peter

opassande.se sa...

Tackar så mycket! :)