tisdag 2 december 2008

Om inte ledande socialdemokrater vill kallas socialdemokrater...

Arbetsmarknadsminister Littorin har benämnt Wanja Lundin socialdemokrat i SVTs Agenda. Hon blev förbannad!!! Vad jag känner till så är hon en av de ledande socialdemokraterna här i landet och sitter väl till och med i Verkställande Utskottet för nämnda parti? Vill hon inte bli kallad socialdemokrat längre? Är hon arg?

Eller är det problem att sitta på två stolar och hur ska man i så fall alltid veta vem av stolarna det är som talar? LO eller (s). Knepig situation Wanja ...

Jag är gärna moderat även om jag inte alltid håller med om precis allt som pågår

Politikerbloggen har storyn och även i Expressen kan man läsa om detta.

Uppdatering: Flera andra bloggar förstås, det är en tacksam fundering onekligen. Men sitter man på flera stolar så uppstår det problem. Ankersjö , Johan Pettersson , HAX , Bent, Dexion, KlotbandLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

det hela beror nog på att hon inte är socialdemokrat. I alla fall anses hon inte vara det av dom som ligger en smula vänster om henne.

scaber nestor sa...

Wanja är också ordförande för europafacket, så hon sitter för närvarande på 3 stolar.

Hur kan man sitta som ordförande för LO, Europafacket och samtidigt vara med i sossarnas styrande råd ochj ändå inte lyckas bevaka svensk arbetsrätt och få till ett undantag i Lissabonfördraget?

Björn Felten sa...

Fast å andra sidan är det ju inte många där uppe i s-toppen, som är riktiga sossar. Det skall ju faktiskt föreställa ett arbetarparti -- då borde man väl kunna förvänta sig åtminstone några riktiga knegare där?

Aewheros sa...

Mononormativiteten i samhället är ett stort problem.

Ska det vara så svårt att acceptera att vissa människor lever flera liv och vill hålla isär dem?

Mononormativiteten är till och med så institutionaliserad att båda Wanjorna kan bli dömda för ett brott som bara den ena Wanja har begått. Det måste bli en ändring!

;)