onsdag 28 januari 2009

Är det en (s)-kampanj på gång mot alliansen just nu...

För det mesta så rullar det på allting, partiledarna gnabbas lite, de borgerliga ministrarna får lite på skallen för att deras fögderier inte fungerar. Så som det brukar vara mellan regeringspartier och opposition. De senaste opinionsundersökningarna har dock visat att alliansen tar in på oppositionens försprång. Ingen vet egentligen vad som kan hända framöver. Det känns i luften som om oppositonen med socialdemokrater i spetsen satsar stenhårt på att förminska alliansen och synnerhet moderaterna då.

En spaning jag gjort nu är att det dels på Arvid Falkbloggen diskuteras kring hur moderaternas valkampanj finansieras och det framställs som om det är något skumt med den saken. Lite smått otrevlig ansats enligt min mening.

Men man är inte den som inte kan finna på lite moteld här, det gäller faktiskt att vidga perspektivet och inte enögt försöka förminska bara ena parten. Folkpartiet har gjort en analys av hur socialdemokraterna finansierar sina valrörelser det är inte mindre intressant det. Det är läsvärt. I den sammanställningen kan man läsa att man inte ens behöver vara socialdemokrat för att finansiera deras valkampanj. Moderaterna får i sina medel från dem som vill stödja dem. Det är snyggare på något sätt.

Den andra spaningen jag gjort är ett allt intensivare tryck på Fredrik Reinfeldt och moderaterna och inställningen till regeringssamarbete med SD. Bloggaren Magnus Ljungkvist skriver om detta på sin blogg idag och kallar det för Reinfeldts unkna regeringsunderlag. Biliga poäng att ta just nu. Som socialdemokrat torde man väl snarare tala om vilka ministerposter vänsterpartisten fd kommunisten Ohly INTE ska ha eller kan tänkas få. Är det Försvarsminister? Finansminister? Näringslivsminister? eller någon annan post, ja tänk själv. Så varför ska regeringen idag ta ställning till hur det ser ut i morgon när inte oppositionen själva är tydliga med sin sida av saken? Pest eller kolera liksom

En röst på Mona Sahlin är en röst på vänsterpartiet menar jag som svar till Magnus L som säger att en röst på Fredrik Reinfeldet är en röst på Jimmie Åkesson. Bra eller dåligt? Bedöm själv, men ytterligheter talar vi om på båda sidor här.

Andra intressanta bloggar om: , , , , ,

(DN)

7 kommentarer:

Jörgen L sa...

Jag har lite svårt för att köpa jämförelsen "En röst på Mona Sahlin är en röst på vänsterpartiet menar jag som svar till Magnus L som säger att en röst på Fredrik Reinfeldet är en röst på Jimmie Åkesson."

I mitt sätt att se så ligger SD lååångt mycket längre från den gemensamma svenska huvudfåran vad gäller värderingar och människosyn är vad V gör.

Leif Ekstedt sa...

En röst på Mona Sahlin är kanske vansklig. Men Vänsterpartiet blir förhoppningsvis en aning kvävt om Mona får vänsterrösterna - de illröda socialdemokraterna kanske återvänder = minus för V.

SD hoppas jag får leva sitt eget liv utanför makten. Det är väl klart deklarerat av Statsministern?

För övrigt anser jag att Moderaterna inte skall nominera till Kyrkomötet. Fri svensk kyrka
kidnappad av partimaffian!!

Anonym sa...

Den jakt som är på moderaterna är bara normal. Det är samma klappjakt som borgarna bedrivit mot socialdemokratern och v när dom har haft makten.

Förövrigt så är alla partier utan två som är villiga att redovisa sina bidrag. att kd inte vill är ju förståeligt för då kommer alla att hänga upp sig på livets ord. Men vad har m att dölja? Att dom skulle vilja prata om integritet här är ju nonsens.
Kan man inte låta FRA redovisa bidragen?
/Daniel A

Anonym sa...

För övrigt så har faktiskt inte Reinfeldt sagt nej på direkt fråga om han kan tänkas samarbeta med sd efter nästa val.
/Daniel A

Stig-Björn Ljunggren sa...

Det ÄR en bra fråga vilken ministerpost Lars Ohly kommer att få om grönvänsterkoalitionen bildar regering.
Den tycker jag moderater och andra Alliansare ska ställa på varenda torgmöte i valrörelsen 2010.
I vart fall är det vad de rödgröna är beredda på.
MEN.
Det är en LIKA bra fråga om Alliansen tänker sitta kvar även med stöd från (sd), hellre än att i så fall söka stöd över blockgränserna, som Mona Sahlin och (s) signallerat att de är beredda att göra.
Den frågan kommer JAG och många till att ställa till Alliansen framöver.
Och förvänta något slags intellektuellt hederligt svar.

Mary sa...

Stig-Björn - jag håller med att båda frågorna är viktiga, ville bara spetsa lite här...

Anonym sa...

Hej,
intressant länk till folkpartiets rotande i LOs stöd till SAP.
Men glöm inte SAPs stora inkomster från A-lotterierna: http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fO%3dIndex%26ArticleID%3d2007%5c06%5c16%5c237681
Speciellt (o)lustigt blir det med tanke på SAPs syn på spelmonopolet.
Men det gör kanske inte så mycket, de har ju så mycket moral i partiet så att de t o m har dubbelmoral...

MvH
Magnus Solna