fredag 2 januari 2009

Kvinnor till toppjobben...

Äntligen börjar det synas. Regeringens ambitioner att även kvinnor ska ha chansen till toppjobben visar sig nu vara mer än tomma ord. Pilutta den som klagade förut. Tio kvinnor på nya toppjobb. Bra. Min gamle svärfar vrider sig i sin grav, ty han ansåg att det var åt pipan att kvinnor skulle ha toppjobb. Det skulle bara leda till att skitjobben var de enda som fanns kvar till männen. Så fick han mig på halsen, det blev intressanta diskussioner vid middagsbordet.

- Jag vill att det svenska folket ska känna att den som får jobbet är den som är bäst lämpad att få det, inte den som råkar ha rätt kontakter eller rätt partibok, motiverade Fredrik Reinfeldt sitt beslut då, för två år sedan. (DN)

Låter lite högtravande kanske men innehållet i det han säger är viktigt. I år träder också lagen om åldersdiskriminering in. Diskrimineringsfrågorna är nu samlade under en hatt och enheten DO kommer att ledas av en kvinna, Katri Linna. - Det har funnits en ganska tydlig åldersdiskriminering på arbetsmarknaden. Vissa arbetsgivare har tydligt signalerat att man vill styra arbetsgruppens ålderssammansättning, och det ska vi nu titta närmare på, säger hon ... till e.24

Lägger man sedan till Platons tankar så kanske vi har fått till en förändring som heter duga. "Det är först i 50-års ålder man är danad att tillträda statens högre ämbeten" (lite fritt översatt så där, men ni förstår.

Det finns kanske hopp på arbetsmarknaden? Även för oss kvinnor som passerat 50-strecket.

Andra bloggar:
Ekot granskade, ung moderat har åsikter, och en annan ung moderat gillar att regeringen levererar, Socialdemokraterna medger till DN att de inte var tillräckligt bra (det tycker jag iofs är en bra grej att tillstå det), Tommy tänker högt, Ja, varför kunde inte (s)? Det är skillnad medar Stefan E.

(DN) (SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Vad har FOLKET för intresse av en j:a massa kvinnliga CHEFER? Den politiskt-mediala överklassen tänker bara på sig själv.

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Det är en bit kvar till jämställdhet mellan könen.

http://www.scb.se/statistik/_publikationer/LE0202_2008A01_BR_X10BR0801.pdf

Vad som är orsak och verkan beträffande de nya "toppkvinnorna" kan diskuteras ;-)

Vänligen
Eva

Mary sa...

Tack för din kommentar Kraxpelax ;-)

Ja, visst finns det en bit kvar att gå Eva, men vi är i alla fall på väg. Jag har då en känsla av att den borgerliga alliansen verkligen vill att även kvinnor ska ha samma möjligheter.