måndag 26 januari 2009

Satsa mer på det som kan göras än det som ska förhindras...

Det blir en tuff valrörelse tror både (s)-Ulvskog och moderaternas Per Schlingmann. Senaste opinionsundersökningarna talar lite olika språk men SIFO-mätningen visar att blocken närmar sig varandra och det verkar ske sakta men säkert. Per Schlingmann tror att det är agerandet som är framgångsfaktorn. Säkert är det så.

Om jag får lägga mig i det hela (ja, hindra mig iofs) så tror jag att de politiker som förstår att lyssna på och dessutom också försöker begripa vad som sker med samhället och dess invånare i det internetsamhälle vi lever i kommer att kamma hem valet.

Det handlar inte bara om att se tekniken som sådan utan också beteendet denna teknik för med sig, vad den gör med oss. Många står och ojar sig över att ungarna spelar dataspel och att mobilräkningarna rakar i höjden, och att fildelningen driver alla artister från hus och hem. Lagstiftningen blir därefter, den handlar mest om restriktioner på alla möjliga ledder.

Det parti som försöker förstå "ungdomsgenerationen" och oss andra teknikpositiva och kan se nyttan av att informationsflödet får nya vägar kommer att få ett bra gensvar. Kommunikation, interaktion och dialog är framtidens melodi. Inte begränsningar och förbud och möjligheter för nöjesindustrin att begära skadestånd av sina kunder. Så länge man kan låna ut sina böcker till andra som får läsa dem utan kostnad så haltar hela fildelningsdiskussionen. Den bygger på en illusion.

Det parti som visar ett intresse för alla de positiva möjligheter som finns med modern teknologi i stället för att försöka införa begränsningar komemr att bli framtidens vinnarparti. Tag som exempel det "läger" där ett gäng entreprenörer lyckades att skapa nya fungerande affärsidéer på 24 timmar! Kolla in här - tag samtidigt och rösta på den idé ni tror mest på. Det är sånt internetgenerationen håller på med, de är inga gangstrar som ska jagas av övervakningssamhällets företrädare.

De är sådana personer som skapar jobb och stöder arbetslinjen...

Uppdatering: Intressant nog så skriver Sofia Nerbrand en artikel på samma tema ser jag nu. Scaber Nestor drar ut tänkbara konsekvenser. Rolf Eriksson funderar över varför politikerna inte ser faran. Om att behålla friheten skriver bloggen IT&Etik.

(intressant)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

eller så får man sitta på skumma kaféer och samtala och hoppas att staten inte hör en, för då kanske man blir kallad terrorist, får sina tillgångar frysta och bostaden vänd upp och ned.
Det finns en rolig film som heter Equilibrium med christian bale.
det kanske är det samhället som är målet för regeringen, med tanke också på vad dom tycker om kultur.

Erik Josefsson - kandidat till Europaparlamentet (v) sa...

Mary, en samlad svensk trupp mot exproprieringen av 45 år av vårt gemensamma kulturarv borde vi väl kunna få ihop? Jag ser rubrikerna: Sverige räddar internetkulturen igen. Men då måste vi dra åt samma håll i Bryssel...