torsdag 15 januari 2009

Stora Bloggpriset...

Sitter här och funderar över om jag är besviken eller inte över att jag inte är en av de nominerade till Stora Bloggprisets kategori Politik och Samhälle. På ett sätt är jag det eftersom jag lägger ner ganska mycket jobb på att vara politisk opinionsbildare på ett vardagligt plan och jag tycker nog att jag har ett bra inflöde av både läsare och länkande bloggar och bra position på olika listor. Men det räckte inte hela vägen. Tröst är att vi är ganska många som int ekom med.

Men å andra sidan att tänka sig att man skulle ha en chans mot Carl Bildts blogg är nog att vara lite övermaga så man får väl kanske vara nöjd med att det finns en moderat blogg med bland de nominerade. En annan sak att vara glad över är förstås att de andra framröstade bloggarna drivs av samma frågor som jag gör - integritetsfrågorna på internet. De är mina vänner och jag gläds med dem.

Men vad kunde jag ha gjort bättre då? Så att jag kommit med bland de nominerade? Det funderar jag på nu. Det finns bara ett läge och det är framåt...

Uppdatering: Bäst att tillägga här att jag inte missunnar någon av dem som blivit nominerade, de är mina gullisar och favoriter allesammans. Det finns väldigt många bra som inte blivit nominerade också. Undrar hur många som nominerade?

10 kommentarer:

berinder sa...

Att kalla Calle för opinonsbildare vore ju däremot att missbruka språket, känns som han är emot det mesta som opinionen tycker... :)

På min lista så kommer du långt över CB i både vett och åsikter, samt att du skriver bättre. Så fick jag det sagt!

opassande.se sa...

Jag håller med berinder; du är så oerhört mycket mera värdefull för opinionsbildande och bloggande än vad Bildt någonsin varit eller kommer att vara. Såklart att det är synd att du inte är nominerad.

Mary sa...

Gulliga er.

Jag tycker att Carl Bildt är bra. Alltid tyckt det.

Fredrik Antonsson sa...

Jag tycker om både din och hr Bildts blogg Mary. Tycker också att du hade varit värd en plats bland de 5. Och jag inte för allt i världen förstå varför jag med min extrema seriositet "side-stepats"...!?

Annars tycker jag att det gudomligt att inte Jinge fanns med.

scaber nestor sa...

Jag hade verkligen unnat dig att vara med, men vem skulle du ersatt?
Jag hävdar balle kilt-

Du får se fram mot nästa år istället.

Med det finns en sak att se fram mot redan nu.

Blogges (vid eventuell vinst) tacktal :)

Mary sa...

Jag skulle inte vare sig vilja eller kunna ersätta någon av de nominerade. De är ju toppen allihop. Vi är många som INTE kom med. Många som är bra.

Lena sa...

När det gäller moderatbloggar så är du en av mina favoriter som jag läser med glädje (egentligen är det inte bara bland moderatbloggar, utan bland överhuvudtaget).
Så fort jag orkar ta tag i min blogglista ska jag lägga till dig.

Inget fel på Carl Bildt, men du är både roligare och mer intressant att läsa i längden.

Cheer up, tror du kommer komma igen vid nästa tillfälle och fler lär det bli :)

devilkitten sa...

För min del tar jag dig framför Blogge varje dag. Faktum är att jag bara blir arg av att läsa Blogge, så...

Men du har ett massivt stöd av mig i alla fall, och den här typen av prisutdelningar blir egentligen bara popularietstävlingar, eftersom det är den person som är senast i ropet som kommer med. Undantaget är kanske Opassande. Hon är ALLTID bra och en sval, relativt saklig röst i all hets. Men hey, det kommer ett Stort Blogpris nästa år också, kan vi ju hoppas :)

Blogge Bloggelito sa...

devilkitten, om du blir arg av att läsa mig har jag kanske lyckats i mitt uppsåt? Då berör jag!

Hm, mitt tacktal… ja, det vill Aftonbladet inte se, kan jag lova. Det var därför Carl Bildt fick vara med, för att undvika skandaler!

Förresten förstod jag redan kvällen innan att jag skulle bli nominerad, eftersom gateway.aftonbladet.se plötsligt gjorde besök på huvudsidan utan referrer av något slag. De ville ta en skärmdump.

Kan jag skänka min nominering till Mary?

devilkitten sa...

@ Blogge - tja jag läser inte din blogg mer än vid enstaka tillfällen, så jag vet inte hur lyckat du anser att det är.