fredag 13 februari 2009

Gunnar Hökmark - etta på EU-listan...

Valsedeln till Europaparlamentet är nu fastställd för moderaternas del. Gunnar Hökmark på förstaplatsen, Anna Ibrisagic på andra, Christofer Fjellner på tredje och Susanna Haby på fjärde och Hans Wallmark på femte plats. Det hela röstades igenom utan prut.Anna Maria Corazza Bildt kom på tredje plats i provvalet men har nu flyttats ner till 8 plats. Exakt skäl till det vet jag inte riktigt, men för hennes del spelar det nog inte så stor roll egentligen. Hon har ett informellt inflytande som gör att hon nog kommer att klara sig ganska bra oavsett vilken plats hon står på.
Kent Persson kan som ordförande i nomineringskommittén pusta ut ett par dar innan valet till EU drar igång på allvar.

Det slog mig när jag lyssnade till Gunnars tal idag att jag saknar glöden väldigt mycket i politiken numera. Han har nämligen det när han talar, ett eget uttryck. Det behövs fler politiker med en egen röst enligt min uppfattning. Såna som drivs av idéer och uttalar dem.

Annars är det väldigt korrekt, lite humor och väldigt tjänstemannastuk på talandet bland politiker rent allmänt. Socialdemokraterna låter alla som om de körts igenom en maskin allihopa, med intoneringen på exakt samma ställe. Men det är samma sak i många andra partier.Undrar varför? Handlar det om att inte sticka ut kanske? Men faktum är att alla fyra moderata europaparlamentarikerkandidaterna visade bra glöd för sina frågor idag. Det känns hoppfullt.

Gunnar Hökmark talade särskilt mycket om att arbeta för friheten inom EU, att länderna ska hjälpa varandra istället för att agera protektionistiskt. Det har han nog helt rätt i, vi har olika styrkor och kan bidra till varandra med dem inom EU-länderna.Per Schlingmann påminde om en viktig sak - det är inte vi och EU. Vi är en del av EU, lätt att glömma bort det. Vi kan verkligen påverka genom att rösta. Det är inte bortkastat. Gunnar Axén börjar fundera på att twittra nu när alla andra gör. Kom igen bara. Mig hittar du på www.twitter.com/MaryXJ. Gunnar Hökmark finns på www.twitter.com/ghokmark. Kent Persson på www.twitter.com/kentpersson. Det finns förstås många fler moderater på twitter, hoppa in - det är kul.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , (SvD),

Inga kommentarer: