fredag 27 mars 2009

Filmpremiär på nätet i dag...

Emma har verkligen kollen och berättar idag om filmen Hälsningar från skogen som har filmpremiär idag. På Internet. Betala med SMS. Nitton kronor. Se den så att vi kan testa om affärsmodellen håller.

Här har tidigare diskuterats om olika affärsmodeller vad gäller digital distribution. Internetgurun Kevin Kelly har bland annat skrivit om att ta vara på kringmöjligheterna. Generatives kalar han det. Att ta vara på kringmöjligheterna som att visa premiärer även på nätet exempelvis. Att erbjuda extramateial i forma av närvarande kändisar. Att ordna bambusade (så har även det blivit ett nytt ord) premiärföreställningar och liknande kan vara andra inkomstkällor. Att betala med SMS är så enkelt och något man gärna gör, det bevisas väl inte minst av de TV-program där människor röstar. Let´s Dance, Melodifestivalen och olika välgörenhetsprogram.

Jag skulle gärna betala 19 kronor för ett bra TV-program också. Om jag bara slapp TV-licensen. Bort med den.

(intressant)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

1 kommentar:

Jerker Montelius sa...

Jag skulle vilja tipsa dig om något ännu bättre. Se: http://www.thehuntforgollum.com/
Några entusiaster har gjort en egen "Sagan om ringen berättelse" med lika hög kvalitet på hantverket som Peter Jackson om man får lita på trailern. Den skall släppas helt gratis på nätet den 3 Maj. Jag ser fram mot det släppet.