lördag 21 mars 2009

Jag vill bli Pippi Långstrump...

Återigen har en gamling blivit misshandlad av yngre person. Just nu är det en 84-åring som blivit nedslagen och misshandlad utanför sitt eget hem. Varfrö undrar man, hu rkomemr det sig att yngre persoer ger sig på gamla männsikor och nästan slår ihjäl dem. Visst finns det ibland kopplingar mellan människor som vi aldrig får kännedom om genom att läsa i tidningarna. Men rent allmänt så fanns det ändå tidigare någon slags inre spärr som gjorde att man inte slog gamlingar, barn och svagare personer. Idag sker detta dagligdags. Det spöas och rånas pensionärer lite hur som helst utan att någon verkar skämmas för det. Vad är det som pågår?

Jag har varit livrädd för min egen gamlings skull när han vänt på dygnen och varit ute på nätterna och i sin förvirring letat efter öppna butiker och slagit sig i slang med vem som helst. Till och med i huset han bodde blev en dam rånad i hissen av en ung man som inte hörde hemma där. Han var iofs vänlig och erbjöd sin hjälp att bära tantens väska så hon hade nog inte räknat med att han samtidigt skulle knycka plånboken från henne. Kodlås räcker inte längre. Det är läskigt, eller hur?

Jag vill vara som Pippi Långstrump - gå ut och slänga upp gubbarna/ynglingarna/buset på tak och i träd så att de ska bli rädda och aldrig göra om dumheterna igen. Naiv barndomstro förstås och jag är för feg och skraj för att göra något sådant. Förmodligen skulle det inte göra någon nytta heller, man skulle rent av åka dit själv kanske. Dessutom så finsn detinte längre någon respekt för vad andra tycker. det är bara att klappa till, ta handväskan oh sticka vad det verkar Kanske utdela ett par sparkar.

Jag kallade tidigare förövare för monster och fick mycket kritik för det. Politiskt korrekt är förstås att tycka att det är synd om förövarna av olika skäl, de har haft en trasslig uppväxt, samhället är hårt med mera. Jag tycker dock att det är mer synd om pensionärer och andra oskyldiga som blir utsatta för "stackares" vrede. Livet är fan i mig inte lätt och en dans på rosor utan taggar, inte för någon. Ibland får man sträcka upp sig och uppföra sig helt enkelt. Allt detta meningslösa våld är fullständigt oacceptabelt.

(intressant)

(Aftonbladet) (SvD)
(GT) (DN)

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Varfrö undrar man, hu rkomemr det sig att yngre persoer ger sig på gamla männsikor och nästan slår ihjäl dem."

Det var den mest felstavade meningen på länge :)

Anonym sa...

Dessa ungdomar är helt enkelt inte delaktiga i samhället. De hålls utanför!

De känner ingen samhörighet med ett samhälle som inte stödjer och bjuder in dem. Ungdomar i Rinkeby känner ingen samhörighet mot gamlingar i Danderyd och Djursholm där många av dem som röstar på det parti du säger dig stå nära - "Nya" Moderaterna - bor.

När senare, som en reaktion på misshandelsfall som det som du refererar till, krav reses på så kallade "Gated Communities" (för att hålla underklassen borta?) så blir segregationen ännu värre. Frågan är ju om utvecklingen stannar innan vi har fått det som i Los Angeles förorter (USA är ju bäst?).

Så vill vi ha fler misshandelsfall av gamlingar så är receptet enkelt:
- Bygg inga ungdomsgårdar och stadsdelsbibliotek.
- Bygg fler finanskomplex med glasfasader i Stockholms innerstad
- Inför trängselavgift även på tunnelbanan (för att hålla det arabisktalande "buset" kvar i Norsborg och Alby)
- Fler övervakningskameror istället för samtal
- Polisen måste få bättre vapen (typ kulspruta)

Alternativet heter delaktighet, deltagande, utbildning...
Låter mesigt, vad?

Lars-Erick Forsgren sa...

En sak man förundra sig över är att inte alla med den bedrövlig bakgrund som rötäggen har, varför blir inte alla rötägg? Varför slår inte alla ner gamlingar för att ta deras stackars småslantar?

Visst måste man ta itu med förslummningen och segregationen etc. Men vad är det som gör att en del halkar snett så lätt och andra blir präktiga, laglydiga och medkännande människor. Trots samma bakgrund och förutsättningar vad man kan se.

Anonym sa...

Marry, "Varfrö undrar man, hu rkomemr det sig att yngre persoer ger sig på gamla männsikor och nästan slår ihjäl dem."

Därför att gärningsmännen är komplett och helt patetiska individer som har så dåligt självförtroende och självkänsla. Hade spädbarn krypit omkring på gatorna i samma antal som "gamlingar" så hade dessa personer gett sig på dom, eftersom dessa idioter ger sig på andra, som dom uppfattar som svagare än dom. Vilket är varför dom springer åt andra hållet när även gamla Märta dunkar på med handväskan, typ, ty då är nämligen hon "starkare" än dom, i deras ögon.


"Men rent allmänt så fanns det ändå tidigare någon slags inre spärr som gjorde att man inte slog gamlingar, barn och svagare personer."

Vilket är en myt, egentligen. Oavsett "tidsålder" så har det alltid varit det samma procentuellt sett. Det som egentligen skiljer sig från idag från 50 år sedan är att världen är mindre i dag, s.a.s pga en mer utvecklad, och tätare, kommunikation, samt att skiten inte gick lika långt förr, generellt sett, pga tätare polispatruller, dvs i tättorterna fanns alltid en patrullerande polis ett stenkast bort, och, precis som idag, så tenderar förövarna alltid till att försöka att inte bli sedda av en polis när dom begår ett brott. Sen kanske ska tilläggas att folk förr i tiden inte tyckte det var genant, eller farligt, att höja rösten, fast det kanske mest berodde på att det just alltid fanns en konstapel i närheten ...

Idag kan man ju få vänta en halvtimme på innan ens polisen svarar i telefonen, sen vänta ytterligare 20-30 minuter på innan en dyker upp. Samtidigt som egentligen ingen annan vågar lägga sig i, ty dom saknar ju indirekt polisiär uppbackning, och dessa fega tokdårar är ju inte dummare än att dom utnyttjar läget.

//ST

Anonym sa...

Nog att jag och många med mig växte upp under usla förhållanden på 1940-talet men att råna och slå ned äldre fanns inte i vår föreställningsvärld. Vi tom lyfte på mössan och bockade när vi mötte dem på gatan. Skillnaden mot nu och då (nu är jag reaktionär) var att vi hade föräldrar som orkade och hann uppfostra sina barn och inte överlät uppfostran på samhället pga de flesta föräldrapar arbetar för att få ekonomin att gå ihop eller att förverkliga sig själva. Dessutom alla skilsmässobarn som inte har en fast punkt i tillvaron utan bussas fram och tillbaka mellan mamma och pappa vare sig de vill eller inte. Vilken uppväxt!!! Är det så konstigt att vi får så många vilsna ungdomar.
Ute på landsbygden fanns det inga ungdomsgårdar med lektanter och farbröder utan vi fick roa oss själva och ändock växte de flesta upp till laglydiga medborgare och det är faktiskt vi 30 och 40-talisterna som har byggt de samhälle vi har i dag.
Kjell