måndag 23 mars 2009

Karln har uppenbarligen humor...

(AB)


Fd justitieministern Thomas Bodström börjar blogga och kallar bloggen för Bodströmsamhället, det är humor med tanke på att begreppet blivit ett skällsord kring honom och det han har hittat på kring inskränkande lagar som FRA-lagen med flera. Uppdat: Thomas Bodström skriver på sin blogg:

"Jag vill också understryka att det inte är jag som ligger bakom FRA-lagen. Eftersom det påståtts så ofta klandrar jag ingen för att tro det. Men om man tänker efter så tror jag de flesta inser att en justitieminister aldrig tar initiativ till en lag som handläggs på ett annat departement (försvarsdepartementet)."

Rätt ska vara rätt och jag kan ändra mig och väntar med intresse på fortsättningen.

Smart namn

Det är smart på mer än ett sätt att kalla bloggen just för Bodströmssamhället för nu tar han udden av det och kan styra över begreppet själv och den gamla betydelsen fasas ut i lugn takt.

If you can´t beat them, join them och ta sen över.

Inte så dumt tänkt och förmodligen ganska effektivt också. (Har Ronge varit framme här?) Till och med jäkligt smart, jag måste uttrycka min beundran just när det gäller detta. Hur som helst den här bloggen åker in i min bloggrulle under kriteriet omvärldsbevakning den saken är klar. Så jag fortsätter att hålla ögonen på dig herr Bodström. Jag litar inte riktigt på dig och din iver att stifta integritetskränkande lagar oroar. Nu kanske man kan få veta lite mer om skälen bakom.

Maria A på SvDs ledarredaktion har också för avsikt att följa Bodström.

Jag har tidigare framfört Thomas Bodström som statsministerkandidat för den rödgröna röran, jag är fortfarande lite övertygad åt det hållet, även om alla säger emot mig och menar att det är fel. Mona Sahlin får se upp nu när han laddar om. Beatrice Ask måste dra igång bloggen Asksamhället omdelbart för att väga upp här, annars blir det namnet/begreppet som kommer att förknippas med det mörka när det gäller integritetsinskränkande lagar. Så vill vi väl inte ha det moderaterna? (sen ska lagarna bort också förstås, men det är ett annat sammanhang)

Oscar Swartz myntade begreppet och skrev en rapport om detta, du finner den i högermarginalen på hans blogg.

Bodströmsamhället, Millan, Farmor Gun, Mårtensson, Bloggvärldsbloggen, s-buzz, opinionsbloggen

(intressant)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

cnab sa...

Hej Mary! Visst är det intressant att Bodis börjat blogga. Månne en motvikt till utrikesministerns blogg och en försök till att synliggöra sig själv inför ett eventuellt partiledarbyte? Kan man undra.

Håller däremot inte alls med dig om att namnet på hans blogg är bra. Kan man sända ut mer dåliga vibbar än med ett sådant bloggnamn, ett begrepp som står för nermontering av demokratrin?

Beatrice Ask kanske kommer på ett ännu mer "genialt" bloggnamn om nu hon törs sätta igång att kommunicera med medborgarna? T.ex om FRA, IPRED, ACTA, datalagringsdirektiv, Q6/17?

Mary X Jensen sa...

Det bästa med att ta begreppet Bodströmsamhället och gör det till sitt är ju att ha nu kan tillföra det den mening han själv vill att det ska ha. Begreppsglidning. det är smart gjort. Snart så glömemr vi vad det ursprungligen betydde och koppplar det till Bodström själv ;-)

cnab sa...

I sådana fall tror jag att Bodström tänkt fel eller fått ett dåligt råd på bloggnamn. Lite för översmart helt enkelt. Leendet stelnar. Kopplingen Bodströmsamhället/Nermontering av demokratin kommer han aldrig att kunna lyckas "glida" ifrån. Vi är nämnligen några PR-byråer här ute i intigheten som hade tänkt hjälpa till med det.

Möjligtvis med den skillnaden att framöver kalla begreppet Ask/Bodströmsamhället eftersom det i grunden betyder samma sak. Nedmontering av demokratin. Dessvärre.

Mary X Jensen sa...

Det är innehålet i Bodströmsamhället vi ska jaga, inte namnet i sig... Där finnd det onekligen fler kålsupare än Bodström.

TexasSwede sa...

"sen ska lagarna bort också förstås"
Det håller jag helt med om. Vilket/vilka partier var det nu som röstade igenom dem igen? Jag har hört om något som kallas "Alliansen", låter som någon skum konspirationsgrupp som ligger bakom den där lagen och dess godkännande. Samma sak med Ipred-lagen. Lustigt nog går det bra att bryta mot EU-direktiv när det gäller lagar om spam, där valde Sverige en mycket lägre nivå (opt-out) istället för opt-in som är det korrekta/bättre.
Fast det beror väl på att spammarna (förlåt, DMA) är lika duktiga på lobbying som RIAA och andra amerikanska organisationer...