torsdag 23 april 2009

Haga Slott till kronprinsessan så självklart...

Vilken bra idé av regeringen att ge Haga Slott till Kronprinsessan och hennes blivande familj. Klart att hon ska bo där. Visst finns de det som ojar sig nu och tycker att det är fel att ge slott till kronprinsessan nu när så många är utan jobb. Jonas Morian tycker att det är uppåt väggarna vad det verkar.

Jag tänker precis tvärtom. Hur mycket jobb kommer det inte att skapas i Sverige tack vare att Victoria nu äntligen gör slag i saken och bildar familj. Det blir som en liten industri i sig själv. Glädje och glam, det är vad alla mår bra av i mörkret- det kan aldrig vara fel.

(Aftonbladet) (SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Jay sa...

Man kan ju undra om precis ALLT ska ha med "arbetslösheten" att göra. Eller "lågkonjunkturen".

Vi kan ju inte alla klä oss i säck och aska!

Herregud... den svenska jante-mentaliteten är stark! "Tro inte att du kan bo i slott när 'vi andra' lider".

Själv tycker jag det är en lysande idé att hon ska bo där. Det är en bostad värdig en kronprinsessa.

Anonym sa...

Kunde inte kronprinsessans ulokaliserats och kanske t.ex. hamnat i västergötland som hon är hertiginna av. staten äger iofs inte så många slott där och dom man äger är museer, men det hade nog kunnats lösa. Näs slott hade ju t.ex. varit ett alternativ. Vill hon bo lite mer historiskt så finns Torpa stenhus.

Mary X Jensen sa...

Anonym - du är trist tycker jag. Det är väl jättekul med en kronsprinsessfamilj på Haga Slott?

Underskatta inte kungafamiljens symbolvärdet för Sverige.

Anonym sa...

För mig som är född på 70-talet utanför stockholm och inte heller bor i staden så har haga slott noll symbolvärde.
Jag tycker att det är lite fånigt att det ska bli ännu ett kungligt slott som skattebetalarna ska stå för.
Särskilt när kungen disponerar så många slott sedan tidigare.
Det är rätt intressant att kungafamiljen ska centraliseras till en stad med tanke på att hela landet betalar för deras uppehälle.
Det känns lite provinciellt.
/Daniel A

Anonym sa...

Kungahuset är gisslan hos vänstern. Mot att kungen fick titeln statschef och att Sverige inofficiellt kunde kalla sig för monarki så fick vänstern igenom en konstitution av öststatsmodell med partiordföranden som fungerande statschef och regeringschef, ingen maktdelning och flera brister, som i andras demokratier anses nödvändiga.

Nu styrks vänsterns manipulation av det svenska folket genom att inbilla oss, dels att Sverige skulle vara en monarki, dels att kungahuset har ett symbolvärde.

Gullandet med kropnprisessan, Daniel och Haga Slott är förnedrande så länge det anses ha något som helst sammanhang med Sveriges statsskick.

Per Kjellén

Jay sa...

"Öststatsmodell"? Jag ska be att få påminna om att i USA är presidenten (statschefen!) också partiets ledare. Dessutom är han också överbefälhavare. Och regeringschef.

Den förre presidenten frångick också verkligt viktiga maktdelningsprinciper, där han själv tillsatte höga jurister i Högsta Domstolen samt struntade i både kongress och senat då han körde igång sina krig.

Anonym sa...

USA:s konstitution har fungerat i mer än 200 år och bygger på maktdelningsprincipen. Och håller mycket styvt på maktdelningsprincipen.

USA:s president är statschef och regeringschef och det är en demokratisk konstruktion.

Presidenten väljs dirket och delar makten med kongressen, som väljs på helt annat sätt. Intressant för vår mentalitet är att i USA är det ganska vanligt att President och Regeringschef inte har parlamentariskt stöd i både senat och representanthus.

Att förre presidenten bröt mot konstitutionen tror jag inte på.

Hälsningar
Per Kj

Anonym sa...

för mig får kronprinsessan och Daniel bo var dom vill men men jag villinte betala för dem och för deras boende. Jag vill heller inte finansiera deras bröllop. detta har varken något med politik och religon att göra. Det är bara min åsikt. Ja, jag vet att vår kära kronprinsessa gör mycket för sverige men det finns pengar inom den familjen så låt dom använda dem i första hand.....sara