fredag 24 april 2009

Tur för allianspartierna att de har moderaterna...

Per Schlingmann håller tal vid moderaternas stor kommunrikskonferens i Örebro. Det går bra för moderaterna, opinionssiffrorna visar på topp. De mindre partierna tappar, men Per Schlingmann lovar utrymme till alla. Det är bra det. Vore synd om de andra skulle ryka och det är bättre att ta emot den öppna handen än att sätta sig på tvären.


Sitter här på seminariet Jobb, välfärd och kunskap. Först handlar det om ekonomin och det var då så dystert att jag skriver inget om det. Andra får gotta sig i eländet. Så småningom vänder det i alla fall så är det alltid, om man inte tror det så kan man lika dra ner mössan.

Lyssnar istället på Cristina Pehrson Husmark är däremot mycket intressant att lyssna på och det är mycket synd ja nästan tragiskt att hennes tankar inte får mer utrymme i media. För det hon säger är bra. Den som är sjuk ska naturligtvis få vara det, men man ska inte fastna

Ont i kroppen och ont i själen - 60% av sjukförsäkringen. Annan typ av rehabilitering. En väg tillbaka. Man må klaga och det gör många också, det är bara det trista exemplen som kommer fram. Sjukfrånvaron är lägre än någonsin och det beror inte på att alla hamnat vid stupstocken som det ofta framställs. Tvärtom är det många som kommit tillbaka till arbetslivet och slipper att fastna i sjukpension.

Kunskapsskolan måste tillbaka. Det är dessvärre inte "inne" att vara duktig i skolan numera. Jag blir inte riktigt glad av att höra att Björklunds skolpolitik till stor del är moderaternas. Det kan inte vara riktigt att sätta ordning och reda i första rummet och som en egen punkt. Ordning och reda är en självklarhet och ska löpa som en röd tråd i en skola som väcker barnens nyfikenhet att lära. Det är det bästa. Det är inte bara skolan som ska stå för ordning utan det gäller hela vuxensamhället. Som tur är så förespråkas nu bra utbildning även för den som vill jobba med praktiska områden. Det finns en önskan om att ungar ska få börja skolan när de är mogna. Det är bra. Finns mycket här att uttrycka.

Många filosofiska tankar kring skolan finns och diskuteras - jag återkommer speciellt med detta då den pedagogiska insikten är ett av mina egna intresseområden.

1 kommentar:

Allt om Alliansen sa...

Väl talat om skolan, Mary! Platsen som Föräldraombudsman är numera ledig som du kanske hört..;-)