söndag 26 april 2009

Hökmark är etta på moderaternas lista till EU...

Att prata med Gunnar Hökmark är både spännande och intressant ty han tillhör de där politikerna som utstrålar engagemang och kraft när han talar, de är ganska få tyvärr. Det känns att det han säger är vad han vill. Där finns en rak och öppen kommunikation med omgivningen men inte utan att lyssna. Interaktivitet är en förmåga som är minst lika viktig som att ett brinnande engagemang för det man håller på med när man är politiker.

Det finns olika kategorier av människor inom politiken. Den som bara lever på historien och har stannat där, allt var bättre förr och kom inte med några förändringar det leder bara till trassel. Det finns de som bara ser framåt och vill ha förändring och aldrig blickar bakåt eller ens känner till att det finns något bakåt. De rusar in i framtiden utan tanke på konsekvenser. Det finns de som inte har någon åsikt alls utan bara hänger med och ler.

Och sen finns det Gunnar Hökmark som inte bara har en historia att berätta i vilken han dessutom tar stöd i när han formar de framtida frågorna för sitt EU-engagemang. En person som inte står stilla men som inte heller drar iväg utan att det finns en tanke och ett mål. Erfarenhet kan man kalla det och vi behöver absolut den typen av politiker, man önskar sig fler. Jag gillar den politiska rösten och engagerade människor drar alltid med andra. När man röstar i EU-valet ska man absolut kryssa Gunnar Hökmark dels för att han helt enkelt är bra och dels för att han i egenskap av förstanamn på listan blir förstärkt av många kryss, de andra följer med automatiskt och det i sin tur garanterar många moderater i EU och möjligheter att påverka.

Gunnar var en drivande kraft bakom Baltikums frigörelse, och det handlade inte bara om att snacka utan också om att agera. Det hände också en hel del där som bekant. EU ska vara en bra garant för att upprätthålla människors frihet och säkerhet menar Gunnar och säger att arbetet att motarbeta protektionismen och verka för ett öppnare Europa är en bra grund för ett "tråkigare" i meningen mindre våldsamt och dramatiskt.

I filmen nedan intervjuas Gunnar om sina tanker kring det framtida EU-arbetet.
EU-valet är viktigt på flera sätt, dels påverkas vi av vår omgivning vare sig vi vill eller inte och då är det extra angeläget att finnas där och själv vara med och styra det hela. Det är också bra och önskvärt med politiker som har lite erfarenhet av hur den tunga EU-administrationen fungerar, för utan den kunskapen så blir det lätt att försvinna i mängden. Hur väl man än vill.

Socialdemokraterna sätter sig ordentligt på tvären och tänker inte alls ta någon hänsyn när Sverige och Fredrik Reinfeldt nu axlar ordförandeskapet framöver. Statsministern vill gräva ner stridsyxan och ha borgfred för att kunna leda EU framöver. Men se det tänker inte Mona Sahlin göra. I stället ställer hon ett antal krav för att hålla sig lugn - vad hon nu tänkt tjäna på det? Men å andra sidan vad kan man förvänta sig av (s), man kan nästan se hur det fradgas i mungiporna inför moderata framgångar. För att citera Gunnar Hökmark "Marita Ulvskog (etta på socialdemokraternas EU-lista, min mark) är en vandrande motståndsrörelse mot all förändring"

PS. Det kommer att bli en hel del Hökmark här på MMK framöver, ty jag har bestämt mig för att han är den kandidat som jag ska stötta. DS. Läs mer om Gunnars idéer kring Ledarskap, frihet och förnyelse här.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Bra inlägg. Det räcker med att konstatera att han är en överlevare
från Bosse -sänk skattens tid.

Anonym sa...

Han är även "min kandidat". Dock kommer jag inte upprepa det i absurdum för det.

Mary X Jensen sa...

Haha Mikael.

Repetion är all kunskaps moder. Så jag tänker nog hålla på och upprepa mig, inte för min egen skull utan för att nya läsare ska uppmärksammas ;-)

Min blogg får bli en av Gunnars kampanjsidor inför EU-valet ser du.

Anonym sa...

jo, men efter ett tag kan även upprepning slå tillbaka, vilket jag inte vill gunnar.

Mary X Jensen sa...

"Massexponering ger merförsäljning" är ett gammalt mantra i reklambranschen.

Anonym sa...

Förr eller senare kostar det mera än det ger effekt. Annars skulle alla, även skivbranschen kunna skicka ut 2miljoner reklambanners och sedan tjäna in det lika fort.

Mary X Jensen sa...

Mikael - jag vet vad jag gör - OK?