söndag 12 april 2009

Ingen som ser nå´t samband med Påskpresenter...

Ipredlagen har varit igång ett par veckor nu och redan höjs de glada tillropen om hur bra den är. Har ökat försäljningen av film och dataspel med 30% enligt artikel i DN. Redan fem dagar efter att Ipred trädde i kraft såg man skillnad menar en VD i branschen.

Är det någon som har funderat över att det är påskhelg? Många presenter och många som är lediga och vill kolla på film.

Det måste självklart ta lite längre tid än en vecka för att kunna dra några säkra slutsatser av detta. Minns ni statistiken och exemplet om sambandet med glassförsäljning och ökade mordfall?

Nötter...

Andra bloggar - Legalt, ja men till vilket pris? Man kan kolla om man är kollad numera. Ipred är en skitlag även om någon tjänar på den menar Emma. Jag håller med henne. Upphovsrätten är viktigt och äganderätten likaså, men inte till vilket pris som helst.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Uffe sa...

Jag misstänker också att en och annan "smart" affärsman har sett en möjlighet till publicitet för just sin verksamhet genom att berätta om hur försäljningen gått upp. Självuppfyllande.

Accidental Pirate sa...

Sambandet mellan glass och mord har jag inte sett. Däremot har jag läst om en undersökning som visade en överensstämmelse mellan barnafödsel och förekomsten av storkar ( i Norge tror jag det var). Man kan bevisa vad som helst med lite siffror, bara man vill.

Mary X Jensen sa...

glass och mord är en statistikklassiker...

Magnus Carlbring sa...

det är vår

upphovsrätten skyddas: jo den är värd nästan vilket pris som helst

människor blir hederliga

kulturen räddas

rättvisa skipas

solidaritet äger

Unknown sa...

Slutgiltig ekonomisk analys:

http://winmir.blogspot.com/2009/04/wm101-doomsday-economics.html

http://winmir.blogspot.com/2009/04/wm101-doomsday-economics.html

- Peter Ingestad, Solna