lördag 18 april 2009

Mystiskt med Elmehagen och AMF

Den förre VDn har tydligen fått mer pengar än som avtalats. Det är vad som framkommits i en utredning som gjorts. Nu ska han betala tillbaka.

Hur kan han ha fått för mycket pengar utan att någon märkt detta? Det har försigått under flera år vad man kan förstå. Det är väl sällan/aldrig så att VD brukar attesterar utbetalningar till sig själv? De revisorer som har gått igenom räkenskaperna genom åren har de inte märkt något alls utan bara godkänt? Vad är det för revision? Vem gjorde utbetalningarna? Eller attesterade underlagen?

"Den information som har givits har givits utifrån att man har kunskap om mitt avtal. Sedan är det känt att tio av elva styrelsedamöter inte läst avtalet, då är det lätt att missförstå..." säger Elmehagen till DN.

Styrelsen anklagar honom för att begått avtalsbrott. Om han har begått en brottslig gärning ska inte saken polisanmälas då? Inte behandlas inför öppen ridå till en förvånad allmänhet?

Skymning råder i den här frågan - verkligen?

Bloggen ekonomismen kommenterar. Norah ställer ungefär samma frågor som jag gör.


(DN) (Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Nar Elmehagen nu kravs pa 28 miljoner kronor innebar det att denna summa felaktigt utbetalts till honom och Wanjas uppgift har varit att kontrollera att sadana felaktigheter inte skulle goras.
Mona Sahlin gav sitt fulla stod for Wanja utan att veta vad som skett, nu visar det ju sig att mangmiljonbelopp felaktigt utbetats av henne genom att skriva pa protokollen.

Vem var det som upptackte att felaktigheter forekommit?
Var det revisorer eller styrelsen som ar valbetalda och som har till uppgift att overvaka eller var det som sags nagon helt utomstaende.
Om sa ar fallet ar det en stor skandal i sig sjalv.

Skalen att morklagga utredningen ar endast att det finns kompromenterande uppgifter i den for Wanja som inte dom som forlorat pensionspengar skall veta.
Varfor gor man en utredning och hemlighalla den annars?

Ministrar har fatt avga for att ha ha haft svartbetald barnflicka och ej betalt TV licensen Wanjas underlatenhet galler mangmiljonbelopp

Wanja skall inte avga , hon skall sparkas ut.