fredag 12 juni 2009

Pontén får komma till DreamHack

Vilken bra idé. Antipiratbyråns Henrik Pontén är inbjuden att besöka DreamHack och där diskutera med deltagarna. Han är glad för det säger han till SvD. Men han kan tyvärr inte komma.

För det mesta tycker jag att Henrik Pontén är så fyrkantig i sitt tänkande att jag får spader, det liksom börjar krypa i kroppen när han talar om rättsstaten och tjuvar och banditer och upphovsrätt och jakten på fildelare. Självklart är principen rätt - upphovsrätten finns och lagar ska följas. Men en gång i världen så var det olagligt att gå mot rött ljus. Saker och ting ändras... det är öppenheten för förändring man önskar att även antipiratbyrån ska fundera kring.

Nu tror jag att Henrik Pontén gör sitt jobb och det är väl just det som är det fyrkantiga. Att han sedan blir förföljd och får sitt namn utbytt och liknande dumheter är sorgligt på annat sätt.

Ett besök på DreamHack skulle kanske få honom att förstå att samverkan mellan modernt och omodernt skulle kunna ske på en annan basis än svart/vitt fildelningsjakt.

3 kommentarer:

Jerker Montelius sa...

> Nu tror jag att Henrik Pontén gör sitt jobb

Det gjorde Vidkun Quisling också.

Staffan sa...

Är det inte fortfarande rent tekniskt olagligt, men dekriminaliserat, att gå mot röd gubbe? D v s att det inte är förknippat med något straff, men däremot är det otvivelaktigt ditt eget fel om du blir påkörd?

Aewheros sa...

Sist Antipiratbyrån var där blev de utbuade. Att gå upp på scen är ingen bra idé.