måndag 6 juli 2009

Schulman och bloggandet...

Alex Schulman gav oförskämdhetsbloggeriet ett ansikte. Det kallades humor och vissa kanske tyckte att det var roligt. Ibland så var det så, men för det mesta ganska plumpt, enligt min åsikt.

I DN talar han om att bloggar är värdelösa, det har inget berättigande i princip. Vad bloggare tycker är ointressant. Bloggar är onödiga säger han. I DN. För att i nästa stund starta en egen blogg om papparollen.

Sorry Schulman, det är svårt att ta dig på allvar. Det kanske inte heller är meningen?

Jonas P kommenterar också ovanstående bloggare. Vi som skriver om politik har en annan publik menar han. Jag hoppas att han har rätt. Det är inte alltid kvantiteten har betydelse. Fredrik Strömberg funderar keing det publicistiska uppdraget.

4 kommentarer:

David sa...

Det största felet Schulman gör är ju att han försöker påstå att värdet bloggar har står och faller med hur stor del av Sverige som läser dem. Detta är ju bara inte sant. Jag minns hur gräsrotslobbyism påverkade Telekompaketet. Det var ju genom bloggar som gräsrotslobbyismen samordnade, finslipade argumenten och visade vart och hur vi effektivast kommunicerade med parlamentet.

Men, han har säkerligen rätt i att det är en försvinnande liten del som läser bloggar om man räknar gentemot hela Sveriges befolkning. Han har rätt i att bloggläsare samlas kring en begränsad mängd intressen som de själva är intresserad av.

Hade han velat bidra med något så hade han uppmanat alla andra att ta en titt på bloggosfären, påpekat att det finns folk därute som idag sysslar med gräsrotslobbyism och om de vill ha en del av kakan, samma möjlighet att påverka, så måste de själva ge sig ut i bloggosfären och lära sig samordna, dela information och växa på samma sätt som tillåtit oss Internetnördar att organisera gräsrotlobbyismen som fällde telekompaketet.

För det finns en sanning vi lätt glömmer, Internet är ett demokratiskt verktyg, men det kommer inte i sanning fungera som det förr än att en majoritet av befolkningen deltar i diskursen på näter.

Mary sa...

Intressanta tankar David.

Anonym sa...

Jag tycker mest det är hysteriskt roligt, det han skriver. Analysen är klockren, men inte på bloggosfären, utan på hans egen blogg.

Samtidigt är det tragiskt att han får betaaaalt för att publicera trams, när vi har så många underbara bloggare där ute som producerar fantastiska texter.

/Smen

Mary sa...

Uppenbarligen så är det många som gillar den hysteriskt roliga lyteskomiken... Inte alltid jag dock. Om någon betalar honom så är det OK för mig.