fredag 18 september 2009

Mona väljer party framför kyrkovalet...

Mona Sahlin tar familjen med sig och drar på 50-årskalas mitt under slutspruten på kyrkovalet. Hon betalar allt själv säger partiets företrädare. Fattas bara annat, något har hon säkert lärt sig av sina misstag.

På något sätt kan man inte låta bli att beundra någon som går sin egen väg. Men frågan är om man alltid kan göra det som partiledare. Då har man en roll att förhålla sig till, en roll som ställer krav på att man finns till hands vid de tillfällen det är extra viktigt. Kyrkovalet torde vara ett sånt tillfälle, då partiledaren ska vara ett självklart och närvarande stöd för sina politiska meningsfränder.

Nåväl alla gör som de vill. Mona Sahlin gör det lite extra. Hon uteblev häromåret från Nobelfestligheterna för att hänga med Bruce Springsteen i stället. Ibland kan man fundera kring om politiker som varit med för länge tappar lite av känslan för det i allmänhetens ögon är det gångbara? Valspurt kunde vara ett självklart tillfälle att prioritera. Kan man tycka. Kanske.

Uppdatering: På eftermiddagen kommer det fram att även Kyrkoministern är på Mallorca och samma fest som Mona Sahlin. Inte det någonting att imponeras av när det är kyrkoval faktiskt.

Kent Persson menar att det är en strategi att hålla Sahlin borta från debatten, då ökar socialdemokraterna i populäritet. Själv är jag mer inne på dåligt omdöme. Det visar sig väl framöver.

(Aftonbladet)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skrev i rubriken på min blogg: "Alliansens reklampelare nr 1 förnekar sig inte!" Finns egentligen inte mera att säga. Bara tacka, niga och bocka....

Anonym sa...

De politisk partierna som fortfarande ställer upp i kyrkovalet skadar sig själva. De alienerar sina kristna väljare som ser igenom alla vackra ord. Under mandatperioden kommer de få ansvara för impopulära men nödvändiga nedskärningar i kyrkans verksamheter. Läs tex professor Eva Hamberg om varför deltagande kan bli en belastning för de politiska partierna:
http://brogren.nu/kommentarer/hamberg_eva.htm

Rösta på något av de opopitiska alternativen POSK, FRIMODIG KYRKA eller ÖKA!
/Mika

NILsG sa...

Det kanske är läge att påminna om att även två borgerliga ministrar också är med på planet, nämligen Lena Adelsohn Liljeroth (m) och Nyamko Sabuni (fp). Lena Adelsohn Liljeroth är för övrigt kyrkominister. Samt att Sahlin själv inte är medlem i Svenska Kyrkan och således inte kan rösta i vilket fall.

Hoppas att Sabuni och Adelsohn Liljeroth också själva betalar sina resor.

Leif Ekstedt sa...

Ja det senaste inlägget var väl en bra kommentar. Att kasta sten i glashus är inte lämpligt.

Ilona sa...

Såg att någon hunnit före mig med kommenten att den moderata kyrkoministern väljer fest på Mallorca framför kyrkovalet. Betydligt allvarligare än att Sahlin gör det.

http://www.politikerbloggen.se/2009/09/18/23838/

Mary sa...

Det låter inte så mycket bättre förstås om kyrkoministern också drar iväg under kyrkovalet. Kände jag inte till.

Men partiedaren gör det inte ;-). NU är det så att partierna ställer upp i valet och då får man förhålla sig till det.

Anonym sa...

Ytterligare skäl till att rösta på FRIMODIG KYRKA, då vet man att de man röstar på är brinnande för kyrkan och kommer engagera sig, vara närvarande....o inte bara i valtider.

Johan Westerholm sa...

Mary

Nog tycker jag att du kan vara ytterligare lite syrligare mot Lena Adelsson, att ansvarig minister sticker iväg. Och att sedan Nyamko Sabuni inte betalar själv låter du passera det med. Du har möjligheten att uppdatera ditt inlägg.

Blev lite beklämd då jag "so far" högaktat dig för din distans och neutralitet. Men det är klart, det är valrörelse nu.

mvh

Johan

Mary sa...

Johan! Jag reagerade med ryggmärgen och dte var Sahlin som kom upp först. Jag tyckte att hon som var partiledare för ett parti som deltog i Kyrkovalet borde varit hemma och pushat för det. Men det gjorde inte Kyrkoministern heller. Det är inte bättre, inte alls.

Huruvida någon privat (Bindefelt)vill betala en resa för sina gäster till födelsedagsfirande har jag inga synpunkter på faktiskt. Inte för Mona Sahlins del heller, men jag kan förstå att hon betalade sin på grund av allt som varit.

NU blev väl inte kyrkovalet någon höjdare så de kanske hade rätt allihop - det var inte så viktigt.