onsdag 30 september 2009

Operatörerna är en del av infrastrukturen

Telia går i bräschen för sina kunders personliga integritet och kommer inte att spara uppgifter om sina kunders digitala verksamhet. Detta på grund av att Antipiratbyrån försöker få ut namnet på en av Telias kunder via domstol, en följd av bland annat Ipredlagen.

Telia prioriterar utifrån kundernas behov av personlig integritet och ser det inte nödvändigt att samla uppgifter för Ipredförespråkarnas skull menar Patrik Hiselius som är jurist på Telia. Att det kanske försvårar för rättsväsendet är något som kommer med här, men det är inte Telias primära uppgift att ge service till dem menar företaget. Så heja Telia här. De flesta bedriver inte olaglig verksamhet genom kommunikation med omgivningen.

Flera andra operatörer har agerat på samma sätt och skriver i en gemensam artikel om sin roll som operatörer. Vi får hoppas på att rättsväsendet satsar mer på traditionellt polisarbete istället och därigenom säkerligen får större träff på dem som verkligen begår brott och låter oss andra vara ifred.

Bloggar gör också Rolf Persson, Magnus Andersson, Jan Lindgren som har med en intressant länk om hur artister kan tjäna pengar i en modern värld. Sidvind säger "äntligen" och gillar att operatörerna tar gemensam ton. I logikens namn så skulle faktiskt Vägverket kunna stänga av vägar för att det kör rånare, fortkörare och folk med keps som inte borde ha körkort där. Precis som författarna till artiklen skriver och som många av oss andra påpekat tidigare. Det bör inte vara annorlunda på internet än på andra ställen i samhället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: