lördag 31 oktober 2009

Hallå - we have a deal...

Just nu handlar det mest om socialdemokraternas stora konferens i media. Intressant iofs. Men inte det enda. I skymundan i media i alla fall så uträttar statsminister Reinfeldt vissa stordåd. Dels så har han lyckats få till Lissabonfördraget som hans pressekreterare twittrade om häromkvällen.

RT @R_Alenius We have a deal on Lisbon!! //statsministerns pressekreterare

Har inte läst särskilt mycket om det i media. Varför det? En viktig fråga, eller hur? Vad betyder det? Egentligen? Är det för att det är helg och dom som jobbar är på socialdemokraternas kongress?

Utöver detta så har en Fredrik Reinfeldt fått igenom en annan överenskommelse som Lena Melin kallar fjäder i hatten och ger statsministern beröm. Det handlar om klimatet. Ledarsidan på samma tidning försöker dock att förringa det hela. Men vad ska de göra? Det är väl lite deras jobb. Lena Melin har dock mitt förtroendekapital här. Inget land kan klara sig på egen hand, det måste samarbetas och det måste göras på rimliga grunder för att få genomslag. Fredrik Reinfeldt har pondus och är en skicklig politiker, den saken är klar.

Valrörelsen har börjat, det är som vanligt jämnt mellan blocken och allt kan hända. Mona Sahlin har sin stil och arbetar mot att få fram det mänskliga. Fredrik Reinfeldt är mer instrumentell i sin framtoning och skicklig i förhandlingar. Båda sidorna behövs. Den dag moderaterna får fram en person som kompletterar statsminsitern och står för interaktionen med väljarna och människorna kommer partiet att bli oslagbart. Det behövs talas mer om meningen med den moderata poliitken - innehållet. Det ska inte stå oemotsagt när andra partier använder fula retoriska knep som samverkan med SD och klappjakt på de svaga och jämför sjuka med friska osv. Oppositionen använder till och med moderaternas framgångar som föredöme. Och skrivningar som gjorts för moderaternas räkning. Hur simpelt är inte det?

Den pedagogiska utmaningen finns i att förklara VARFÖR alliansens politik fungerar. VARFÖR vill man göra förändringar? VARFÖR vill man nå dit man vill? Enskilda människor måste förstås sin roll i helheten. Det duger inte med att bara komma med abstrakta besked. Det måste vara konkret. What´s in it for me?

Sydsvenskan tycker att Reinfeldt kan vara stolt över de senaste framgångarna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: