tisdag 6 oktober 2009

Synd att glädjen förstörs av tokstollar...

Det är något helt oerhört att det blir så mycket bråk kring idrottstillställningar. På ena sidna ett gäng glada utövare som verkligen kämpar om att vinna. Spelglädje och kampanda. På andra sidan ett gäng huliganer som för en annan slags kamp om uppmärksamheten genom at vråla, kasta prylar på spelplanen och tända bengaliska eldar. Mittemellan sitter publiken som gick dit för att se på matchen, de som ville dela glädjen med andra.

Många värmer upp på Puben och på tunnelbanan med några öl inför matchen. Som bekant går vettet ut där alkoholen går in och sällan blir det så tydligt som på idrottsarenan. Man ska väl inte behöva vara rädd och känna olust när man går för att se en match. Det är heller inte acceptabelt att polisen ska behöva vara inblandad så fort det är idrottsevenmang på gång. Deras resurser ska användas till annat.

Civilisation på fotbolls- och hockeymatcher - Tack för ordet.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Trix sa...

Jag tycker faktiskt att klubbarna ska stå för lejonparten av kostnaderna för polisens insatser. Vilka andra sporter kostar samhället sådana otroliga summor varje gång det är ett evenemang?
Om nu klubbarna blev ansvariga, kanske de skulle rensa i träsket och gemene man kunde känna att det vore en trevlig upplevelse att se en match. Kan inte klubbarna och deras supporterklubbar se till att folk uppför sig på matcherna, så låt dem då spela utan publik. Inkomstbortfall?? Tough luck! Som det är nu sponsrar alla skattebetalare klubbarnas biljettintäkter.

Anonym sa...

Till kommentaren ovan: I år finns de 3 ggr fler "högrisk" matcher än förra året. De kanske finns en orsak varför de kallas högrisk matcher. Vem och vad bestämmer om det är en högriskmatch? Vem kan vara de stora vinnarna, om man nu bestämmer att denna match är högrisk.
Man skall ifrågasätta lite och inte tro på allt man läser.

Mary>> Angående alkohol, vore de enklaste förslaget att förbjuda alla att dricka alkohol, ja tom på krogen. Inte kul att se en bunt fulla, högljudda aggressiva killar på krogen. Såg t o m en gång ett glas som slängdes och gick sönder... *ironi*
Men samtidigt kan man vända på saken, jag tror vi har de bra jmf med andra länder/städer. Är de vi fotbollsarenor vi känner rädsla på och de är de vi diskuterar. Ja då lever man verkligen i en "trygg värld". Hur mycket brott har begåtts på en arena.