torsdag 3 december 2009

Blandaren är på gång... då är det jul

Läser just om att tidningen Blandaren numera görs mest av kvinnor. Det är intressant på flera sätt. För det säger något om den förändring som är på gång. Kvinnor inte bara kan - de gör också numera. Det är hur kul som helst.

För några år sedan satt mina gamla svärföräldrar den ena mer konservativ än den andre och ojade sig över att det fanns tjejer på Blandarens redaktion. Det var verkligen något som killarna skulle ha ifred sa min svärfar som inte gillade att kvinnor arbetade för de skulle de bara ta de bra jobben för killarna och vad skulle då bli kvar. Ja vad ska då bli kvar sa svärmor.

De hade det lite jobbigt med en svärdotter som var mitt i karriären och nog tog ett och annat jobb från killarna. På den tiden. Just nu är mitt liv både lugnare och mer traditionellt - men det ska bli ändring på det. Antingen kommer jag in i riksdagen och kan använda min långåriga erfarenhet av både det ena och det andra eller så tar jag ett krafttag på arbetsmarknaden igen. Ingen vet ännu.

Idag är det annorlunda och jag är glad för det - mycket glad. Kolla också här vilken kraft det finns i Geek Girls, jag är lycklig för att få hänga med på en kvist där.

Nu ser jag ned glädje fram emot årets Blandare.

2 kommentarer:

Kjell sa...

Sådan tur att världen föändrar sig till det bättre! Det är bara dumheter att inte kvinnor kan. Men lite får ni väl skylla er själva för ofta har jag mött kvinnor som har sagt att "inte kan väl jag". Dessutom borde det vara en självklarhet att kvinnor får valfrihet att välja om de önskar arbeta ute eller hemma.
Tack för tipset att Blandaren har kommit ut så nu måste jag ut och få tag på ett ex.

HIttabloggen sa...

Hej här är ett meddelande till alla som bloggar och som vill nå ut till fler läsare.

Gör som Sveriges bästa bloggare gjort, registrera din blogg på Hittabloggen.se, den nya sökmotorn för bloggar!

Det är helt gratis att registrera sig och du kommer att få fler besökare till din blogg, så vi rekommenderar dig att göra det redan nu!

Följ länken, och på några sekunder är du också med: http://www.hittabloggen.se/user/new

Registrera du dig NU och ange kampanjkoden: kredit, så ger hittabloggen dig 500 krediter så att du kan göra extra reklam för din blogg!