måndag 8 mars 2010

Ett gott skratt förlänger livet...

Idag har moderaterna bjudit på skratt. Kanske inte helt frivilligt från början för då var det nog mer obetänkt. Det var på twitter som moderaterna gratulerade alla kvinnor till internationella kvinnodagen. Tanken var nog god från början men den fick förstås effekter. Inte helt genomtänkt utan ganska spontant kan man tro.

Twittrarna rasade samman i olika sorters kommentarerom hur moderater är och på bloggen Alliansfritt har man haft riktigt party på moderaternas bekostnad hela dagen. Ni vet det blev en sån där diskussion som min kompis uttryckte om sin fru och barnuppfostran.

Han menade på att man sa åt ungen att gå ner från stolen. Så var det klart sen. Och så förklarade han hur mamman agerade: Lilla vännen, gå ner från stolen, du kan ramla och du vet hur ledsen du blir, tänk om du bryter benet och vi måste ringa ambulansen och åka till sjukhuset, din pappa hittar inte dit och du kanske måste ligga kvar och får gipsa benet, kanske får du en spruta som du är så rädd för, det gör ju så ont, hur ska du kunna åka till mormor på sportlovet och åka skidor då. Tänk vad ledsen hon blir om du inte kommer... osv osv...

Den här felskrivningen var egentligen ganska kul och borde väl kunnat ha bemötts med - Hoppsan har jag gjort bort mig nu igen. Oj då. Den enkla formen av kommunikation, att stå för vad man gjort. Ibland blir det fel och ibland blir det rätt. Bara så egentligen.

Lady Stalkerbloggaren har på temat lite skojiga klipp här. Det är sällan svårare än så faktiskt. På internet kan man göra lite tossiga saker och bli förlåten. Vad man inte ska göra är försöka låtsas som man inte gjort det man gjort bara. Det är inte svårare än så. Man ska ha lite distans till sig själv bara så går det bra. Om det är så att man satt en praktikant på jobbet så var kanske inte det så jätteklyftigt. Det är allvarliga grejor det här med internet.

Så var så goda skratta på - snart är detta över och det kommer nya saker att skratta åt. Kanske här på MMK - jag säger mycket dumheter, tycker i alla fall embryo, min varmaste kritiker. Det hettar till rejält ibland.

Kan tänkas att skrattet lite fastnar i halsen på de muntra (S)-gänget nu när facket vill värna om RUT och ROT. Facket gillar vita jobb och tycker att det är bra att det blir ordning på arbetsmarknaden. Så nu är det vår tur att skratta lite, hahahaha...

Sydsvenskan kommenterar det hela.

Inga kommentarer: