lördag 27 mars 2010

Twitter före twitter...

Jag läste på Multimedialinjen Pedagogik-Teknik 2003-2005. Den utbildningen är ändrad nu och dessvärre verkar inte hemsidan fungera något vidare heller längre, så det är inte någon bra reklam för utbildningen som sådan. Dock har utbildningen utvecklats och ligger nu till stora delar på DSV  i stället. Utbildningen startade i Tumba och vi körde streaming av föreläsningarna eftersom vi hade kurskompisar i Vetlanda. Man kan säga att jag började Bambusa redan där.

En av de roligaste och mest spännade kurserna var Socialisation och Samhälle - i fem veckor jobbade vi dag och natt med detta. Vi programmerade, vi läste, vi lärde oss  MOO. Jag skrev ned examinationen som gick till på så sätt att vi satt på olika ställen och deltig i oppositionen av varandras arbeten online. Min tanke var att vi skulle projicera det hela på en vägg så att flödet kunde följas. Mycket spännande. Ni kan läsa i filen nedan - men det är en lång historia. Vår grupp skapade en studentkorridor (ligger sist av alla) och byggde upp ett liv där med allt vad det innebar. Min avatar är /dash, taxen dot var min hund och jag hade också dammsugaren Hoover som sprang runt och röjde bland andra. Någon hade en katt Cleo och en annan en spindel som dök upp. Vi programmerade också en brandvarnare mitt i alltihop som förstås gick igång... mitt under oppositionen.

Det som visas nedan är ungefär flödet i twitter. Folk kommer och går, stannar och snackar, några blir kvar osv osv... Kanske att det är just denna kurs som gör att jag gillar twitter så mycket.

Det här var också en utbildning i hur det går till på internet. Anders Mildner ger en bra överblick i hur många vuxna inte riktigt förstått internet och vad det innebär. Man har överlåtit det till barnen att ensamma hantera. Det behövs generatiosnöverskridande insatser här. Men jag tror att det kommer - allt fler vuxna befinner sig nu på internet och börjar förstå. Det är en bra början. Internet är precis som vanliga livet, mest på gott och lite på ont. Men spridningshastigehten är större.
**************
En teater i 3 akter  - här är länken


Tisdagen den 30:e juni 2005 ägde ett samtal av sällan skådat slag rum i Moon.

Deltagare var ett antal avatarer och en sjuk (Göran) och en frisk (Claudijo) lärare. Syftet var någon slags opposition på ett antal grupparbeten som genomförts under några försommarveckor för kursen socialisering och samhälle.

Avatarernas bakomliggande identiteter var från början hemliga, under arbetets gång kanske man kan anta att det uppdagades vem som låg bakom de olika figurerna, men det gällde långt ifrån alla.
Det uppmanar till viss eftertanke hur vi beter oss, gör vi det i egenskap av våra roller eller har vi skapat våra avatarer utifrån dem vi är, eller den vi vill vara, eller något annat. Kan vara precis hur som helst, det är bara att blanda och ge och ta det utifrån vad det är.

Organiseringen av det hela var oklar in i det sista – men det gör inte det hela mindre intressant. Tag del av detta samtal och njut, fundera och skratta, för ingenting är vad det ser ut att vara, men kanske ändå. Det är inte bara det som sägs som är angeläget utan också det som sker i bakgrunden, folk och ting kommer och går.

/dash - taxen dot och dammsugaren Hoover...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: