söndag 16 maj 2010

När individen blir inmotad i gruppen döljs det värsta...

Många tycker att det är viktigt att man är en del av laget och inte utmärker sig för mycket personligt. Att ingå i ett politiskt parti till exempel skulle då innebära att man bara för fram den gemensamma tanken men inte sin egen. För den som sitter i toppen eller den som vill ha makten är detta förstås praktiskt, det blir ingen oro i lägret.

Men om man skulle vända på medaljen lite och fundera kring hur det blir när individen får ge sig till känna kring hur tankebanorna går så kommer mycket upp till ytan och kan värderas utifrån just denna specifika individ. När man försöker inlemma alla i en fåra så kan dessvärre mycket döljas som borde komma fram. Här har de sociala medierna uppenbarligen en hel del nytta att göra. Människor ger själva luft för sina ibland skruvade tankar och det blir tydligt att de inte ska vara förtroendevalda politiker. Inom organisationer är det alltid svårt att ta itu med knäppskallar, ingen vill ha bråk det kan falla tillbaka på en själv och hellre är man då tyst. Det är synd för vad är bättre än att skrämma trollen ut i solskenet. Då försvinner dom snabbt.

Den centerpartist som nu avslöjats ha snurrade tankar kring Förintelsen och WordTradeCentertragedin får nu mycket kritik inte minst av sina egna. Pär Ankersjö är inte nådig i sin kritik. Det är bra. Centerpartiet tar det hela på allvar och stoppar valsedlarna och stryker bort denna märkligt tänkande politiker. Det var det enda rätta att göra menar Kent Persson.

Partierna måste ta itu med sådana här saker. Direkt. Det finns förmodligen överallt i alla partier dessutom. Ett parti består av individer och ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Ingen i världen kan väl tänka att C som parti står för sådana tankar? Det är enskilda personer som skämmer ut sig på olika sätt. Dessvärre vet ingen heller ingen ännu hur allvarligt det här är och det är lätt att döma utifrån tidningsartiklar vet vi också, men i det här fallet verkar det inte vara ett vanligt tonåringsgräl utan mycket allvarligare än så och flickan det handlar om har polisbeskydd..

Att en förtroendevald politiker deltar i en aktion att kidnappa en ung flicka på grund av hennes pappas missnöje med val av pojkvän är väl ändå minst sagt helt galet. I vår värld gör vi inte så. Man kan fråga sig om människor med så avvikande värdegrunder ska ha förtroendeuppdrag? Man talar om hedersmord och annat i tidningarna. I en demokrati tar man direkt avstånd från sådana värderingar. End over and out....

Det som göms i snö kommer upp i tö brukar man säga och därför är det bra att alla kommer till tals så att det uppstår utrymme att ta avstånd från de mest galna ståndpunkterna. Utifrån vårt sätt att se. Det är här vi är. Nu. Dick Erixon menar att det är kris med alltfler odugliga kandidater i partierna, de beror på att partierna är för små och de finns inte så många att välja på. Bättre att släppa fram personvalet helt och fullt menar han så att väljarna får avgöra. Man kan inte annat än hålla med då skulle partierna få forma sig efter väljarnas vilja och inte tvärtom. Det är inte bara så att odugliga personer kommer fram på listorna utan det är också så att dugliga personer hindras.

Röda Berget , Krassman och Martin Moberg är förvånade över att centerpartisten överhuvudtaget kommit med på en lista. Samma förvåning kan/borde man känna för hur den socialdemokratiske kommunpolitikern står på en annan. Det är tragiskt det hela men man ska inte ge vere sig centerpartierna eller socialdemokraterna kollektiv skuld för vad dessa enskilda personer ställt till med, däremot är det bra att det kommer ut i ljuset. Här finns faktiskt en stor fördel med de sociala medierna som bloggar och annat, männsikor uttrycker sina åsikter och får stå för dem och ta konsekvensern också.

DN Tokmoderaten SvD SoilanderLäs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Prinsessan sa...

Hej, jag skulle vilja ha svar på det här brevet från allianspartierna...

http://pillaren.wordpress.com/2010/05/13/hur-tankte-ni-oppet-brev-till-politikerna/

Mvh,
Prinsessan