onsdag 23 juni 2010

Han gillar inte mig och jag vet egentligen inte varför...

Jag har råkat ut för en person som uppenbarligen inte gillar mig. Han skriver allt möjligt på sin blogg och bedömer mig som person eller snarare dömer ut mig och jag förstår verkligen inte varför. Vi känner inte varandra mer än att vi träffats på en fika.

Han klandrar mig för att jag kallar mig expert och kommunikationsproffs. Jag har kanske slängt ur mig det vid något tillfälle precis som andra gör. Han hånar mig för att jag säger att jag är journalist. Jag har dock jobbat som det i över tio år och dessutom drivit egen tidning så jag tycker väl inte själv att det är konstigt. Kommunikationsproffs - ja det är väl många fd. journalister som kallar sig det och jobbar med kommunikation. Jag har dessutom en fil.kand/beteendevetenskap och nästan en färdig magisterexamen i pedagogik där just kommunikation är en grundsten så helt utan grund är naturligtvis inte det heller. Det är också ett område som följt mig genom mitt hela yrkesliv på olika sätt.

Han kallar mig för mobbare och att jag skulle gå över lik för en politisk position osv. Jag begriper inte heller detta, för mig är inte att jag kandiderar ett självändamål, snarare en viljeinriktning till att jobba med förändring. Det finns många sätt att bedriva politisk verksamhet på. Jag drivs av ett engagemang för samhällsfrågor det är därför jag håller på och bloggar. Att jag inte kan ta olika åsikter är också en märklig inställning. Här debatteras för fullt med alla olika åsiktsinriktningar. Det vet de flesta.

Däremot accepterar jag inte personliga påhopp utan grund. Det finns ingen anledning till det. Men det är väl tyvärr så det blir när man är synlig på internet, man kan råka ut för alla möjliga konstigheter. Trist.

Ja - jag har blockat honom på twitter och på Facebook - och det är den enda personen någonsin. Men vi har inget att säga varandra. Ska någon göra en personlig analys om alla mina tillkortakommanden så bör det vara någon som känner mig. Eller hur?

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

mary, man råkar ut för ngt sånt ibland. Och man bör inte bry sig om det, men det är lätt att säga. För man funderar ju, och det är väl det sådanda personer vill.

Debatterar och diskutera och ha olika åsikter, det är en sak. Men ren illvilja och förtal, det känns inte bra.