söndag 13 juni 2010

Lättvindig användning av IP-nummer...

Återigen tas IP-nummer fram som ett enkelt verktyg när det ska jagas bovar på nätet. Det är för mycket kvickfix med lagstiftningen numera. Det är färgade kuvert, det är domar utan rättegång och det är IP-nummer som identifierare. Den tappade respekten för rättssamhället är lite allvarlig kan man tycka. Den ena praktiska lösningen efter den andra dyker upp.

Du kan åka dit för att andra använder ditt IP-nummer. Så här enkelt kan det vara:


Grooming är inget att acceptera. Självklart inte. Men att använda sig av IP-nummer kan bli väldigt fel och det har påvisats många gånger. Det är de där felen som inte kan accepteras. Människor som är onda av naturen går andra vägar, kan tekniken eller använder rent av andras IP-nummer för att slippa undan. Oskyldiga kan råka illa ut. Jakten efter brottslingar på internet har tagit för stor plats. Nätet är självsanerande och beter sig någon dumt så visar det sig ganska snabbt. Se på den finske ministern Kanerva som skickade snuskiga SMS till olika tjejer. Avslöjades direkt och han fick sätta på skämshatten.

Värre är att tjejer (kanske också killar för att vara politiskt korrekt) blir våldtagna på väg hem på kvällarna. Det har varit flera stycken bara senaste veckan. Det har inget med internet att göra. Det är dock riktigt läskigt.

Aftonbladet

Inga kommentarer: