lördag 28 augusti 2010

Partierna når inte ungdomarna...

Det finns 500.000 förstagångsväljare detta val. Ungdomar som ska välja parti, de vet inte vad de ska välja eftersom frågorna mest handlar om pensionärer, nationalekonomi, sjukförsäkringar och jobb som de kanske inte ens söker för att de fortfarande studerar. Ungdomsförbunden kör stenhårt men når de fram i organisationerna?

Jag har i alla fall ett tips här. Ungdomar gillar kultur. Musik och film och de gillar att skapa själva, de befinner sig på internet, de kommunicerar med varandra i hela världen. Det finns inga begränsningar längre. De vill ha ett fritt internet. Immaterialrätt och upphovsrättslagar finns och ska skydda upphovsmännen. Men den nya försökslagen Ipred kan man ta bort. Underhållningsindyustrin har haft för mycket att säga till om här. Självklart ska kulturarbetare ha betalt, men är formerna som finns idag de rätta? Är upphovsrätten rimlig? Såna frågor borde diskuteras.

Jag har ett tips till hur man kan nå ungdomarna - skrev det den 15:e augusti.
Nå ungdomarna - riv upp Ipredlagen...

Den lagen har inte vista sig vara någon höjdare och det är inte fel snarare stort att ompröva sina beslut.

DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Mattias sa...

Det är inte ofta jag säger det till en moderat, men underbart skrivet.

Poängen är inte bara huruvida FRA, ipred osv är riktiga. Jag tror att sättet som de kom till på fyller många i min generation med politisk hopplöshet och allmänt dåligt förtroende för makthavare.

Scary Devil Monastery sa...

@Mattias

Spot On!

När de som rätteligen protesterade FRA fick huka sig under partipiskan och vuxenmobbingen som följde...ja, FRA må vara en vidrig lag, men just att den infördes under hugg och slag gjorde den inte direkt mer acceptabel.

Sak samma med Ipred där man delade ut rättigheter till privata aktörer som inte ens polis och åklagare - på god grund - inte har.