onsdag 15 september 2010

Höööögern - ett omodernt skällsord i Sverige...

Socialdemokraternas senaste vapen mot alliansen är att kladda ihop dem med SD. Tror ni att väljare är helt korkade? Det finns säkerligen socialdemokrater som har liknande idéer om ett utlänningsfritt Sverige som SD har. Det handlar om okunskap och den finns i alla led. Dessvärre. Problem finns med blandade kulturer. De måste lösas på annat sätt än med utlåsning. Världen runtomkring snurrar och vi måste förhålla oss till det.

Men vad vänsterorienterade är bra på är att skapa hysteriska mobbar kring frågor som inte längre fångar alla som förr. Samhället är inte längre lika tudelat. Människor agerar över gränserna. Det är inte kamp och ond bråd död och svärta och döda motståndare som gäller längre. Det är tydliga argument, kunskap och rakryggad politik. Det är vad alliansen vinner på också, att vara tydliga, ha kunskap och vara rakryggade.

Det ser inte muntert ut för socialdemokraterna när till och med en av deras egna om än med stor vånda skriver och ber partiledaren att ge upp sina statsministerambitioner. Internt sammanbrott på gång?  Det är trist för socialdemokratin förstås, men alla partier behöver moderniseras och ser man inte de hinder som finns runtomkring så behövs det nog stannas upp för lite eftertanke. Så är det.


Uppmaning - rösta på alliansen så att vi får en stabil alliansregering.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

Zac sa...

Då väldigt mycket av SD:s väljare tidigare röstat på S (statistik från förra valet) så är det extra roligt - skall vi se den flyende röstmassan som blocköverskridande då?


//Zac

Anonym sa...

Skrämmande att vi har en statsminister som är för våld
Citat:
Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Uttalandet fälldes i Malmö där en ung sverigedemokrat för ett par dagar sedan utsattes för ett tortyrliknande överfall och fick ett hakkors inristat i sin panna med en kniv.

Så nästa gång kan ni ju gå till val med slogan: "Är ni för våld rösta på moderaterna. :)"

Förr röstade jag till höger men nu aldrig i livet att det är värt att rösta fram ett parti som anser att det är ok med våld.

Lars Ahly har mycket att lära eran kära ledare vad gäller empati.

Mary X Jensen sa...

Fredriks kommentar säger inte att han är för våld utan att han har en förståelse för att det kan uppstå. Det betyder inte att han gillar det.

Jag gillar absolut inte våld mot någon menkan också förstå att det kan uppstå och också varför.

Tobias "Radikalen" Cuthbert sa...

Statistiska centralbyrån har rapporterat efter valet 2006 att Sverigedemokraterna har mer gemensamt med Socialdemokraterna än högern ideologiskt sätt. Det betyder inte att sossarna delar deras åsikter om invandring.

När det gäller att SD stödjer högern oftare än vänsterpartierna är det för att vi respekterar deras demokratiska rätt mer. Men det betyder inte att vi tycker om deras ideer heller.

Socialdemokraterna är lögnarnas parti. Jag tänker inte ens försöka att vara diplomatisk efter den dyngan som dom dragit hela valrörelsen i.

Mary X Jensen sa...

Det där är ett typiskt svartvitt resonemang som gör att många frågor låser sig. Vidga vyn lit eoch kom inte och snacka om empatin.

Alla ytterligheter är vidriga.

Tobias "Radikalen" Cuthbert sa...

Jag förstår inte vad du menar med att vigda vyerna. Jag är ilsk på sossarna eftersom dom oftast vägrar att tala sakfrågor utan personangrepp.

Skulle dom bemöta rasismen istället för att bara kalla dom rasister, och tro att det räcker. Men det gör bara att dom lockar till sig mer till sitt parti och ökar deras extremism.

Man har ju senast uteslutit en SD-kandidat och SSU ägnar sig att störa möten som SD har rätt att hålla. Att sossarna respekterar deras demokratiska rättigheter är tyvärr svart på vitt.

Jag kritiserar SD också, och det gillar dom ju inte. Men sådant får man leva med om man ska vara ett parti.

Att dom menar att det är ett högerproblem är inget annat än oärligt.

Jag hade större tilltro till socialdemokraterna att dom ska bete sig korrektare än så här. Dom har ju skapat en polemik som inte ens fanns.

Skulle dom inte betett sig så, så lovar jag att jag inte skulle låta så svartvitt resonerande.

Mary X Jensen sa...

Hoppsan jag missförstod nog dig Robert. Det är så lätt att dra saker ur sitt sammanhang och det görs så ofta så det var därför jag tände till. Ursäkta mig.

Det var det där uttalandet som anonym gjorde som fick mig att tända till.

skruttefluff sa...

Hej Mary!

Min känsla är att många från Alliansen förefaller underskatta de RödGröna med jämna mellanrum och även uppfatta någon form av illusion om hur verkligheten ser ut. Och M kallar sig för arbetarparti trots att de historiskt verkat MOT anställdas intressen och även nu gör mkt för att undergräva anställdas trygghet "i jobbens intresse". Jag tycker inte moderat politik verkar för ALLA medborgare, och kan bara konstatera att här sitter du och bloggar när det finns folk som idag ligger under 2000/månad att leva för och kanske inte ens kan betala elräkningen. Det är bra att bidragsfusket sätts åt - det är något som de RödGröna borde gjort för länge sen, men det känns inte acceptabelt att så många familjer fallit mellan stolarna och drabbas av depressioner, självmord och degradering till en sorts andra (eller tredje) klassens medborgare.
Jag anser att det finns en anledning till att M/Alliansen inte fått styra Sverige längre stunder, och mönstret tror JAG består av att man inte verkar för den större massan utan istället för den ekonomiska eliten. Därför kan man inte regera längre stunder. Så min fråga blir då: När ska Moderaterna vara ett parti för hela Sverige?

Anonym sa...

''Det finns säkerligen socialdemokrater som har liknande idéer om ett utlänningsfritt Sverige som SD har. ''

Ett uttalande som har lika mycket legitimitet som ''Det finns säkerligen moderater som har liknande idéer om ett utlänningsfritt Sverige som SD har. ''